Cake bakken zonder recept

Vaak is het zo dat wanneer je een recept vaker hebt gebruikt, je het ook wel kunt maken zonder je kookboek/schrift/website er op na te slaan.
Bij gebak komen de verhoudingen altijd nogal nauw en kun je niet uit de losse pols maar wat toevoegen. Daarmee rekening houdend, is bijvoorbeeld cake bakken helemaal niet zo moeilijk. Het belangrijkste is dat je je aan de hoeveelheden houdt: van alle basis ingrediënten gebruik je gelijke hoeveelheden. Zelfs als je maar één ei in huis hebt, kun je al aan de slag. 

 Mini cakes uit de Airfryer

Heel graag wilde ik proberen cakejes te bakken in de airfryer. Daarvoor had ik schattige siliconen mini tulbandvormpjes gekocht. Er pasten er precies 4 in het mandje van de airfryer. Aangezien de vormpjes erg klein zijn en je toch moeilijk met halve eieren kunt werken, heb ik op basis van één ei een cakebeslag gemaakt.
Wil je een “normale” cake maken, ga dan uit van 4 eieren (1 ei weegt ongeveer 50 gram), dus 4x onderstaand recept.

Het basisrecept voor cake vind je op http://www.theamazingkitchen.nl (klik hier voor de link)

Garneer na het afkoelen eventueel met glazuur of poedersuiker. Glazuur kun je maken door 2 eetlepels poedersuiker glad te roeren met 1/4 theelepel citroensap of water. Strooi voordat de glazuur hard wordt nog wat gesuikerde sinaasappelschil er over

* Citroensuiker en Sinaasappelsuiker kun je goed zelf maken. Rasp de schil van een citroen of sinaasappel en meng dit met 1 of 2 eetlepels suiker. Laat dit ongeveer 1 of meer dagen in een afgesloten potje in de koelkast staan. De oliën uit de rasp zullen in de suiker trekken, waardoor je een heerlijk aroma krijgt. Het smaakt echt geweldig in cake. Bovendien kun je het lang bewaren. Zorg wel voor biologisch fruit, borstel de schil goed schoon onder stromend water en droog goed af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s