Nooit meer friet! Als je deze aardappelen geproefd hebt, is dat het enige antwoord dat je (corrigeer, ík) kan geven. Krokant van buiten en heerlijk zacht van binnen.

De eerste keer dat ik probeerde deze aardappelen te maken, gebruikte ik een zelfgemaakte rode pesto van olijfolie, tomaten, knoflook en kaas om de aardappelen mee in te kwasten. Het leek me wel een lekkere combinatie. Helaas, op het moment dat de lade dicht ging begon het apparaat te roken… Grote wolken witte rook kwamen uit het ventilatierooster! Niet goed, dacht ik nog. Twee tellen later was de rook verdwenen en bij het openen van de lade bleek dat de rode pesto al verbrand was. Hmm, inderdaad niet goed… Uiteindelijk heb ik de aardappelen verder laten bakken en alleen nog olie gebruikt. De smaak was uitstekend, het zwarte was wel wat weg te poetsen en daar hadden we niet zo’n last van.

Vandaag dus de tweede poging. Aardappelen ingesneden en dit keer besloot ik alleen maar olijfolie te gebruiken en geen smaakmakers.
Wat vinden we ervan?
Nou ja, hierboven staat het al: nooit meer friet 😉 . De smaak is echt geweldig. De korst smaakt een beetje geroosterd en is écht knapperig (dit is me in de oven niet gelukt). Ik heb niet te grote aardappelen gebruikt, waardoor de baktijd op ongeveer 40 minuten uit kwam.
Het recept voor deze Hasselback aardappelen uit de Airfyer vind je op de website: The Amazing Kitchen, Airfryer recepten.
Heb je geen airfryer, kijk dan hier voor het ovenrecept.

Ik heb al eens eerder dit aardappelrecept gebruikt in een oud Zweeds recept. Daar moest ik de aardappel op een grote lepel leggen en zo insnijden. Gaat ook goed. Nu in de airfryer proberen!
LikeLike
Hoi Marianne,
Een grote lepel gebruiken klinkt heel slim, ga ik ook eens proberen! En in de airfryer bakken gaat ook prima, ben benieuwd of het gelukt is…
Groetjes, Anja
LikeLike
Net gemaakt en… yummmm. Prima recept. Bedankt!
LikeLike
Leuk om te horen Kim!
LikeLike
Hallo had even gekeken naar je citroengebakjes ziet er echt heerlijk uit net als al je andere lekkere dingen.Zal hier zeker nog vaak op terug komen groetjes Marga Vermeulen
LikeLike
Dank je wel Marga, leuk om te horen! Laat je weten als je iets maakt? Ben altijd benieuwd naar reacties 😊
Groetjes, Anja
LikeLike
Nog niet gemaakt AH had geen roseval aardappelen maar wel malta nwe oogst,wat in het vat zit enfin gr
LikeLike