Vandaag had ik zin in een salade. Misschien vanwege het mooie weer of toch dat artikel over vakantie in Italië, maar het zou zomaar kunnen zijn dat ik een excuus zocht om de crackers te kunnen eten. Wat begon als een voorgerecht in mijn hoofd, eindigde als een maaltijdsalade op tafel.
Een heerlijke combinatie van producten als Mozzarella en Serranoham (niet echt Italiaans, maar och), gecombineerd met een restje geroosterde aardappelen, zoute kappertjes en kleine trostomaatjes. Heerlijk met verse basilicum, pijnboompitten en een goede olijfolie. De crackers smaakten er heerlijk bij. Uitstekend geschikt als lichte maaltijdsalade, al moet ik wel toegeven dat we ’s middags al aan het gebak hebben gezeten. Het zou zo maar kunnen dat je na een lange werkdag hier niet genoeg aan hebt. Maar dan maak je er toch een voorgerecht van? Nessun problema!
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
- 1 bolletje Mozzarella
- 4 plakjes Serranoham of Parmaham
- 10 cherry trostomaatjes
- ca. 2 in partjes geroosterde aardappelen
- 1 handje basilicum
- 1 el kappertjes
- 1 el pijnboompitten
- goede olijfolie
- peper en zout
- crackers (zie het vorige recept voor zelf gemaakte) of vers (ciabatta)brood
Hoe maak je het:
Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen, haal ze daarvoor minimaal een half uur voor het bereiden uit de koelkast.
Halveer tomaatjes en de aardappelpartjes, scheur de Mozarella in stukken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op matig vuur goudbruin.
Rangschik alles op 2 mooie borden (neem witte of zwarte borden voor een mooi contrast), verdeel de basilicumblaadjes erover. Maal er naar smaak peper en zout over. Druppel er de olijfolie over.
Serveer met het brood of de crackers.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Ziet er heel leuk uit! Echt al zomers!
LikeLike
Dank je! Ik ben zó toe aan de lente/zomer, dat ik dacht maar alvast een voorschotje te nemen met deze salade. Hij was in ieder geval heerlijk.
LikeGeliked door 1 persoon
Fijn om te horen dat het lekker was! Groetjes
LikeLike
Hoi dit is heerlijk ,zelfs ik kon de parmaham niet weglaten groetjes
LikeLike