Tijm-knoflook drumsticks uit de airfryer

De airfryer, tot zover ben ik er nog niet ontevreden over. Voor vandaag heb ik kipdrumsticks en ik wil ze graag in de airfryer bereiden. Wat de kleine drumsticks (van de vleugel) betreft is het apparaat al geslaagd. Nu het grote broertje. Ik ben heel benieuwd of het lukt met een marinade. Door het vlees een uurtje van te voren in de marinade te zetten krijgt het alvast wat extra smaak. Eens zien hoe dat werkt met braden.

Kipdrumsticks Airfryer

Wat vinden we ervan?
Op het moment dat de drumsticks in het mandje liggen en de lade dicht schuift, begint het te roken. Ai… maar goed dat we geen brandalarm in de keuken hebben hangen. De vraag is nu waar dat door komt: de olie in de marinade of het velletje van de kip? Volgende keer verban ik het apparaat naar de bijkeuken bij het braden van vlees!
Nu dan de smaaktest! Mjum! Erg lekker met naast de kruiden van de marinade ook een lichte BBQ-smaak. Ik weet wel waar die vandaan komt ;-). Maar het moet gezegd, in een kwartiertje perfect gaar en zeker nog heerlijk mals. Gaan we nog eens proberen, maar dan probeer ik die rook wel te voorkomen.

De tip om rook tijdens het bakken te vermijden is het gebruik van een metalen spatdeksel of vlamverdeler. Dit houdt het vet (grotendeels) tegen, waardoor je geen last meer hebt van rookvorming.

Het recept voor deze heerlijke drumsticks vind je op de website www.theamazingkitchen.nl.

 

2 thoughts

 1. Wil het morgen gaan maken, maar ook ik heb de airfryer naar de buitenberging verbannen i.v.m. blauwe walm, tijdens het bakken van karbonade.
  Ook met het bereiden van snacks vind ik hem toch behoorlijk “stinken”.
  Ik heb een open keuken en ook al staat de afzuiger volop aan, dan nog.
  Jammer, want dat had ik niet verwacht.

  Like

  1. Hoi Leonne,
   Wat tegen de blauwe walm helpt, is het gebruik van een spatdeksel (voor koekenpan). Deze zijn o.a. te koop bij Blokker/Marskramer. Ik lees ook van mensen die een friteuse filter gebruiken, maar daar heb ik geen ervaring mee. Dat spatdeksel helpt wel echt. Heb het deze week nog geprobeerd met én zonder. Resultaat: met filter heb je geen last meer van blauwe walm. Wel van de baklucht natuurlijk, maar dat heb je bij bakken en braden natuurlijk altijd nog wel.
   Succes!
   Groetjes, Anja

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s