Hemels dessert: Eton Mess

De smaak van aardbeien… Ben er gek op, maar het is nog niet echt aardbeienseizoen. De aardbeien die ik nu hier heb liggen, hebben volgens mij niet veel zonuren gehad. Dat proef je, de smaak is wat waterig. Maar niet getreurd! We maken er gewoon een toetje van. Samen met de slagroom die ik niet gebruikt heb met Pasen en nog wat lekkere Italiaanse koekjes. Andere koekjes kunnen natuurlijk ook, als ze maar licht en luchtig zijn. Bijv. schuimpjes of lange vingers (in stukjes).
De aardbeien breng ik op smaak met aardbei balsamico, maar je kunt ook gewone balsamico azijn gebruiken.

EtonMess

Wat heb je nodig (voor 2 personen): 

EtonMess

  • 1 doos aardbeien (ca. 400 gr)
  • 1 el poedersuiker (of andere zoetstof)
  • 1/2 tl (aardbei) balsamico azijn
  • 16 amarettini koekjes
  • 200 ml slagroom
  • 1-1,5 el fijne suiker

Hoe maak je het:
Begin op tijd, want de aardbeien hebben minimaal een uurtje nodig om te marineren.

Was de aardbeien en leg 2 mooie exemplaren (met kroontje) apart voor het garneren.
Snijd de kroontjes er af en snijd de aardbeien in plakjes. Heel grote exemplaren kun je ook eerst halveren. Leg in een kom en meng met de poedersuiker en azijn. Schep af en toe even om.

Klop -kort voor het opmaken- de slagroom met de suiker net niet helemaal stijf. Zet in de koelkast tot gebruik.

In twee mooie glazen of kommen schep een lepel aardbeien met een lepeltje van het vruchtensap. Schep dan vier lepeltjes slagroom er op langs de kant van het glas en leg ertussen 4 van de koekjes. Dan nog een lepeltje slagroom in het midden. Verdeel hier weer 2 lepels aardbeien over en weer 5 lepeltjes slagroom. Verdeel de laatste 4 koekjes ertussen.
Voor het garneren: snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes tót aan het kroontje, dus niet helemaal los snijden. Vorm heel voorzichtig een waaiertje van de aardbei en leg op de slagroom. Schep er nog 1 of 2 lepeltjes van het sap overheen.

Serveer meteen en enjoy!

EtonMess

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s