Deze balletjes stonden ook met Pasen op tafel en waren erg lekker! Feta en Mon Chou (roomkaas) worden gemengd en door kruiden, gehakte noten of maanzaad gerold. Dat ziet er toch prachtig uit!
Een van de meest simpele receptjes voor een hartige snack of als lekker hapje bij de lunch/brunch. Maar je kunt deze kaasballetjes (voor de liefhebber) ook naast een veganistische salade serveren, dat ziet er toch veel leuker uit dan was losse brokjes kaas?
Wat heb je nodig (voor 24 stuks):
- 200 gr Mon Chou (of andere roomkaas die hard wordt na koelen)
- 200 gr Feta
- zwart sesamzaad of maanzaad, peterselie of dille en munt, ongezouten pistachnootjes en amandelen of cashewnoten
Hoe maak je het:
Haal de kaas een half uurtje van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, dan worden ze wat zachter. Prak met een vork (moeilijk maar het kan) of maak fijn in het messenbakje van de staafmixer of een keukenmachine (makkelijk).
Doe het mengsel in een koelkastdoos en laat minimaal gedurende één uur (dit kun je ook een dag van te voren doen) weer opstijven in de koelkast. De noten kun je ook makkelijk alvast hakken, je kunt hiervoor het best een mes gebruiken want het is de bedoeling dat je nog stukjes noot over houdt. In een apparaat wordt het snel poeder. De kruiden kun je het beste pas vlak voor gebruik fijn hakken. Zij verliezen snel hun frisheid en verlepte kaasballetjes zien er niet zo lekker uit.
Zet kommetjes klaar: een met het sesamzaad of maanzaad, een met de fijngehakte kruiden, een met de fijngehakte noten.
Gebruik 2 kleine dessertlepels of grote theelepels (;-) ) om 24 balletjes mee te scheppen. Draai ze mooi rond met je handen (jongste dochter hielp met dit klusje en droeg hierbij plastic handschoenen) en leg ze op een bord.
Rol nu de kaasballetjes door de kruiden/zaden/noten.
Serveer meteen of leg ze tot gebruik weer even terug in de koelkast.
Bereidingstijd:
Voorbereiden: 5-10 minuten
Wachttijd: minimaal 1 uur
Bereiden: 30 minuten
Bron: Allerhande
One thought