En toen was er Truffelpasta

Een tijdje geleden kreeg ik een pakket cadeau met allerlei heerlijke Italiaanse / Spaanse producten. Een daarvan was een potje truffelsalsa, volgens het bijgesloten informatiekaartje een basis voor een fantastische truffelpasta. Meteen even getest op een stukje brood, wow, dus ik was wel heel benieuwd hoe de truffelpasta zou gaan smaken.

Wat vinden we ervan?
De lekkerste pasta sinds tijden! En hier overdrijf ik echt niet…
Het recept is wat mij betreft echt Italiaans: een paar goede ingrediënten en niet te veel (ingewikkelde) bewerkingen waardoor de smaken heel puur blijven. Ik heb het recept iets aangepast, want het eekhoorntjesbrood en de gemengde paddenstoelen had ik niet in huis. Maar ik had dan weer wel tagliatelle met eekhoorntjesbrood liggen en een doosje kastanjechampignons.
De pasta had al een zachte aardse smaak, daarbij dan de saus van champignons met de truffelsalsa en een scheut room. Het was zó lekker, dat ik het restje dat eigenlijk over was ook nog heb opgegeten. We rolden tevreden van tafel 😉

Truffelpasta

Wat heb je nodig (2 personen):

Truffelpasta ingrediënten  

  • 250 gr tagliatelle al funghi porcini (of gewone tagliatelle en 50 gr eekhoorntjesbrood)
  • 80 gr truffeltapenade
  • 250 gr kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen
  • 1/2 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml slagroom (of een plantaardige vervanger)
  • peper en zout
  • vers geraspte Parmezaanse kaas
  • evt. een handje rucola of 1 el gehakte peterselieblaadjes

Hoe maak je het:
Zet in een grote pan ruim water op (1 liter per 100 gram pasta). Voeg als het water kookt voldoende zout toe. Het water moet naar de zee smaken!.
Kies je voor gegrilde groenten, begin dan eerst met de voorbereiding hiervan (zie serveertip).

Begin dan met de pastasaus. Snijd ui en knoflook fijn en laat in een scheutje olijfolie zachtjes enkele minuten smoren tot de ui zacht is. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon. Voeg bij de ui en laat even bakken tot de paddenstoelen zacht zijn. Kruid met peper en zout. Voeg ca. 100 ml kookwater van de pasta toe als je geen eekhoorntjesbrood hebt.
Gebruik je eekhoorntjesbrood, laat dit dan weken volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg het met het weekwater (wel even zeven!) toe aan de paddenstoelen. Laat 2 minuten mee bakken.

Roer dan de truffeltapenade er door en de room. Breng aan de kook en laat zachtjes inkoken tot je ongeveer 1/3 van het vocht over hebt.

Kook ondertussen de pasta beetgaar. Houdt rekening met de kooktijd van de pasta. Ik gebruikte gedroogde pasta met een kooktijd van 7 minuten en deze ging de pan in op het moment dat de champignons gebakken werden. Heb je verse pasta, dan is de kooktijd veel korter.
Plaats een vergiet in een mooie serveerschaal en giet de pasta af. Gooi het water weg. Schep de pasta in de schaal, schenk de saus er over heen en garneer met de geraspte Parmezaanse kaas en eventueel wat rucola of peterselie.

Serveertip:
Bij de aardse smaken van de pasta combineren gegrilde groenten of een groene salade heel goed.
Denk hierbij aan courgette, paprika, rode ui en een halve venkel. Courgette en paprika in gelijke stukken snijden, rode ui in acht partjes (gaat makkelijk als je de wortelaanzet er aan laat zitten), venkel geschaafd. Husselen in een scheut olijfolie en met 2 tenen knoflook en enkele takjes tijm roosteren op een bakplaat.
Begin wanneer je voor de groenten kiest als eerste met de voorbereiding hiervan en zet ze in de nog koude oven. Verwarm dan de oven op 200 graden Celsius en bak de groenten in het midden van de oven gedurende ca. 30 minuten.

Bereidingstijd:
Voorbereiden: truffelpasta 20 minuten (reken voor de groenteschotel ook ca. 20 minuten).
Bereiden: 15 minuten.

Recept: www.foodelicious.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s