Worteltjes uit de oven, aangepast recept

De spicy worteltjes uit de oven, een recept van december vorig jaar. Geweldig lekker en -ook niet onbelangrijk- erg makkelijk om te maken. Je mengt worteltjes met de specerijen, olie en citroen en het dan gaan de worteltjes 30 minuten in de oven of 15 minuten in de Airfryer. Klaar!
Spicy worteltjes

Harissasaus is hier de grote smaakmaker, van zichzelf lekker pittig, maar ik wilde de worteltjes ook graag bij een “gewone” Hollandse pot eten. Waarom? Omdat de specerijen de smaak van de worteltjes naar een hoger level tillen. Daarom heb ik geprobeerd een droge harissa specerijenmix te maken als basis voor harissasaus, maar die je ook kunt gebruiken zonder chilipepers. Voordeel: telkens vers gemaakt, dus vol van smaak! Bovendien veel langer houdbaar dan zelf gemaakte harissasaus.

Het experiment is goed gelukt! Manlief had nog nooit zo’n lekkere worteltjes gegeten ;-). Het smaakte zelfs zó geweldig dat we met ons tweetjes een hele bos bospenen (700 gram) opgegeten hebben, hahaha. Op deze manier kom je in ieder geval wel aan voldoende groentes.

In de oven bereid je de worteltjes in 30-40 minuten (afhankelijk van de dikte).

Vandaag (25 januari ’16) heb ik voor het eerst de worteltjes bereid in de Airfryer. Dit gaat uitstekend!

Klik hier voor het (aangepaste) recept

Lekker bij gebakken aardappeltjes en kippakketjes (recept volgt).

Spicy worteltjes

3 thoughts

 1. Ah, maar Marokkaanse worteltjes lust ik dan weer wel 🙂 Zeker een goeie tip. Als het op ons menu verschijnt laat ik het zeker weten.

  Like

 2. Ik vind het er heel lekker uitzien, ik zou het zelfs overwegen en ik lust eigenlijk helemaal geen worteltjes 🙂
  (Jeugdtrauma van geglaceerde worteltjes… bah, die geur)

  Like

  1. Als je bijvoorbeeld Marokkaanse kruiden lekker vindt, dan zou ik het zeker eens proberen! Door het zoete van de ahorn (of honing, dat kan ook) en de specerijen zoals komijn en koriander met de knoflook en citroen, smaakt dit zeker niet als de “ouderwetse” worteltjes. Die zijn inderdaad niet echt geweldig.
   Als je de gok een keer waagt, zou ik het leuk vinden te horen wat je ervan vindt 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s