Snelle Courgettesalade

Soms mag het ook wel eens makkelijk, toch? Een restje pasta opgewarmd in de oven, gebraden kippetje en voor erbij een salade. Ook ik heb niet alle dagen zin om te koken ;-).
Bij de pasta hoorde nog een pastasaus met allerlei groenten, dus de salade voor erbij hoefde niet zo ingewikkeld. Gelukkig maar, want we hadden ook niet veel spannends meer in huis. Het resultaat was – met slechts 4 ingrediënten – uiteindelijk zeer geslaagd,    flinterdun geschaafde courgette met de yoghurtdressing met verse kruiden uit de tuin (zie hier voor het recept).

Courgettesalade (2)

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

  • 1 kleine courgette
  • goede olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 el yoghurtdressing van Griekse yoghurt met verse (tuin)kruiden

Benodigdheden:

  • mandoline of dunschiller

Hoe maak je het:

  1. Was de courgette en snijd de uiteinden er af. Schaaf op de kleinste stand van de mandoline flinterdunne plakjes. Heb je geen mandoline, gebruik dan een dunschiller.
    Leg de courgetteplakjes op een mooi bord. Druppel er een sliertje citroensap en olijfolie over en kruid met peper en zout. Laat ca. 5 minuten marineren.
  2. Maak de yoghurtdressing van de Griekse yoghurt. Laat ook minimaal 5 minuten staan.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op matig vuur. Beginnen de amandelen te kleuren draai dan het vuur uit en schud om. Laat op een bord even afkoelen.
  4. Druppel de dressing over de salade en garneer met het amandelschaafsel.

Courgettesalade (5)

Menusuggestie (met de klok mee):
Gebraden kip met citroen, knoflook en tijm
Courgettesalade
Ovenschotel van pasta met saus en een laagje Parmezaanse kaas
Dessert: tarte tatin met rabarber (zie recept)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s