Hoezo alles weer normaal?

Vondelingetje

De eerste week na de vakantie was alles behalve normaal! Dag 2 na thuiskomst vonden we een jong katje van een week of zes op de oprit van ons huis. Nu ben ik altijd al een kattenmens geweest, dus je snapt al dat de rol van reddende engel mij uitstekend paste. Het beestje had zo’n ontzettende honger dat het haar angst overwon en de biologische paté die ik voorschotelde opat waarbij ze meteen een gat in mijn vinger beet.

Nou ja, lang verhaal kort: katje mee naar binnen en op de studeerkamer gezet, want onze labrador háát katten uit het diepst van haar hart (of zou het instinct zijn?).
En daarmee was aan de normale start van de week een einde gekomen. Ik heb de afgelopen dagen meer tijd op de grond doorgebracht dan in de keuken, dus veel zinnigs is er niet uit gekomen.

Vandaag heeft de dierenambulance het katje opgehaald. Met pijn in mijn hart, maar je kunt er nu eenmaal niet voor kiezen om een jong katje op een studeerkamer te laten zitten omdat ze anders opgevreten wordt door de hond.
En ik moet zeggen dat ik geweldig te spreken ben over de manier waarop ik te woord ben gestaan door het personeel van de Dierenambulance. Er was alle ruimte voor overleg en er werd meteen voorgesteld dat ze het katje zouden komen halen. Dat gebeurde ook -eigenlijk veel te snel- door zeer vriendelijk ambulancepersoneel. Ik vertrouw er op dat ze goed voor haar zullen zorgen en dat het katje een goed thuis vindt.

Vondelingetje

Ach, en misschien ga ik volgende week even kijken hoe ze het maakt?

3 thoughts

 1. Onze dochter in India, heeft 2 grote honden en vond (in India ‘vind’ je dieren een kitten. Ze nam het mee introduceerde het bij haar honden en nu is ze de honden de baas, ze daagt ze uit, speelt met ze en ligt tussen hun voorpoten te slapen. Ik denk omdat het een jong katje was, dan doen honden geen kwaad. (de ene hond is een herderachtige, de andere lijkt op een retriever. Maar ook beiden gevonden (ze wonen vlak bij de Himalaya’s), vol schurft en hongerig, gewoon achtergelaten.

  Like

 2. Wat een prachtig mooi beestje! Hier ook twee kittens in huis gehaald van een zwerfkat. Zwerfkat erbij gevangen. Drie katten in de logeerkamer, twee van onszelf beneden. Die twee moeten er dan weer niks van hebben, blazen slaan en grommen, dus ik ken het probleem. De dierenambulance is misschien nog een optie… Al heb ik voor de kittens waarschijnlijk zo een huis gevonden. Moederpoes is een groter probleem. Hmm.. :/

  Like

  1. De kitten bij ons bleek maar 6 weken te zijn, ze had nog blauwe ogen. Ik heb wel mijn Facebook vrienden te hulp geroepen, met het verzoek mijn bericht te delen. Uiteindelijk kreeg ik 2 reacties, maar pas nadat het katje was opgehaald (wat wel weer jammer was). De moederpoes bij jou zal inderdaad lastiger worden. Veel succes er mee!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s