Zomers: watermeloen met feta en basilicum

Watermeloen is een van mijn favoriete meloensoorten. Vooral als het heel warm is, dan vind ik het een heerlijk tussendoortje. Fruit en kaas zijn over het algemeen goede vriendjes van elkaar en dat geldt ook voor watermeloen. Zoet (meloen), zout (kaas), zuur (balsamico), pittig (snufje peper) en een kruid (basilicum). Je proeft al die smaken als je een hapje neemt. Het is een ideaal bijgerecht tijdens een zomerse maaltijd en bij uitstek misschien nog wel de BBQ. Niet ingewikkeld, snel klaar dus je hoeft niet veel tijd door te brengen in de keuken. En dat is wat we -zeker tijdens een officiële hittegolf- willen.

Hartige watermeloen (1)-001

INGREDIËNTEN

  • 1 rijpe watermeloen (gekoeld)
  • 1/2 blok fetakaas
  • een handje basilicumblaadjes
  • balsamico crema evt. met een smaakje (bijvoorbeeld met vijgen of bosbessen)
  • versgemalen peper

BEREIDING

Halveer de watermeloen en snijd van het breedste deel een ca. 1,5 cm dikke plak. Snijd de schijf in 6 parten en leg de parten op een passend bord.

Verbrokkel de feta en verdeel over de meloen. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en verdeel er over.

Schenk er een sliertje balsamico (niet te veel) over en tot slot een draai versgemalen peper.

   .

Watermeloenpizza

Bereidingstijd:
Bereiden: 10 minuten

TIP: heb je geen basilicum in huis, dan kun je dit ook vervangen door muntblaadjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s