Onverwacht bezoek? In een half uurtje heb je deze gebakjes -met maar 4 ingrediënten- gemaakt. Het is super makkelijk en het voordeel van de Airfryer is toch echt dat hij snel voorverwarmd is. Wat baktijd betreft maakt het niet uit of je de Airfryer gebruikt of een gewone oven.
De smaak is heerlijk. In de traditionele appeltaart (met zandtaartdeeg) vind ik Granny’s niet echt lekker, maar in dit appelgebakje komt de friszure smaak heel goed tot z’n recht. Ander voordeel is dat de appel niet tot moes bakt, maar mooi heel blijft.
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
- 2 plakjes (roomboter) bladerdeeg
- 1 friszure, stevige appel (bijv. Granny Smith)
- 2 tl suiker
- 1 kaneelstokje (of een 1/4 tl kaneel)
Benodigdheden
- 2 vlaaivormpjes van ca. 8 cm doorsnede
- appelboor
Hoe maak je het:
- Heb je geen Airfryer, bak ze dan in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (of 180 graden hetelucht).
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat in de koelkast langzaam ontdooien. Als het te zacht is, kun je het bladerdeeg niet goed plooien in de vorm.
- Schil de appel en halveer overdwars. Steek nu met de appelboor het klokhuis er uit.
- Vet de vormpjes in met boter of leg een velletje bakpapier op de bodem.
- Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
- Haal het bladerdeeg uit de koelkast en plooi het in de vormpjes. Leg de appelhelften met de snijkant naar beneden op de bodem. Halveer het kaneelstokje. Heb je geen kaneelstokje meng dan het kaneelpoeder met de suiker. Schep de suiker in het klokhuis en steek het kaneelstokje er in.
- Bak de taartjes 15 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Haal de taartjes na enkele minuten voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Bereidingstijd:
Voorbereiden: 10-15 minuten
Bereiden: 15 minuten
One thought