Onverwacht bezoek? In een half uurtje heb je deze gebakjes – met maar 4 ingrediënten – gemaakt. Het is super makkelijk en het voordeel van de Airfryer is toch echt dat hij snel voorverwarmd is. Wat baktijd betreft maakt het niet uit of je de Airfryer gebruikt of een gewone oven.
De smaak is heerlijk. In de traditionele appeltaart (met zandtaartdeeg) vind ik Granny’s niet echt lekker, maar in dit appelgebakje komt de friszure smaak heel goed tot z’n recht. Ander voordeel is dat de appel niet tot moes bakt, maar mooi heel blijft.

Recept: Appelgebakje uit de airfryer of oven
Gebak Voor 2 personen | ||
Voorbereiden: 10-15 minuten | Bereiden: 15 minuten | Totale tijd: 25-30 minuten |
INGREDIËNTEN
- 2 plakjes (roomboter) bladerdeeg
- 1 friszure, stevige appel (bijv. Granny Smith)
- 2 tl suiker
- 1 kaneelstokje (of een ¼ tl kaneel)
En verder
- 2 vlaaivormpjes van ca. 8 cm doorsnede
- appelboor
BEREIDING
Heb je geen Airfryer, bak ze dan in de oven. Verwarm de oven voor op 200oC (of 180oC hetelucht).
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat in de koelkast langzaam ontdooien. Als het te zacht is, kun je het bladerdeeg niet goed plooien in de vorm.
Schil de appel en halveer overdwars. Steek nu met de appelboor het klokhuis er uit.
Vet de vormpjes in met boter of leg een velletje bakpapier op de bodem.
Verwarm de Airfryer voor op 200oC.

Haal het bladerdeeg uit de koelkast en plooi het in de vormpjes. Leg de appelhelften met de snijkant naar beneden op de bodem. Halveer het kaneelstokje. Heb je geen kaneelstokje meng dan het kaneelpoeder met de suiker. Schep de suiker in het klokhuis en steek het kaneelstokje er in.

Bak de gebakjes 15 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Haal de gebakjes na enkele minuten voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Pin de foto van de Appelgebakjes uit de airfryer
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

One thought