Restaurant Ulthimo in Veldhoven

Nu dan mijn eerste review van een restaurant. Waarom nu pas? Omdat ik het eerlijk gezegd heel vervelend vind om met mijn telefoon foto’s te maken van gerechten. Tenminste als ik in een restaurant zit! Ik heb er dan ook een week over moeten nadenken of ik het nu wel of niet zou plaatsen. Waarom nu dan wel? Omdat we er heerlijk gegeten hebben!

Vorige week hebben we (met vrienden) geluncht bij Ulthimo Cuisine in Veldhoven. We werden getriggerd door de website, waar foto’s van gerechten op staan om van te watertanden.

In 2014 zijn Gastvrouw Nashja Markus en jonge ambitieuze chef Thimo Boot met Restaurant Ulthimo in Veldhoven de culinaire wereld in gestapt. Ulthimo onderscheidt zich door juist niet te kiezen voor het standaard ‘middle of the road’ concept, de allemansvriend in de horeca.

Het is niet druk in het restaurant als we op deze dinsdag naar binnen stappen. We worden gastvrij ontvangen en vinden een mooi plekje in een in lichte tinten, sfeervol aangeklede ruimte. Ze zijn net een weekje dicht geweest, voor het eerst sinds de opening van het restaurant. Na de hitte van afgelopen dagen is het een regenachtige en winderige dag, waardoor we -helaas- niet buiten op het grote terras kunnen zitten.

Restaurant Ulthimo, foto van de website
Foto afkomstig van de website

We kiezen voor een verrassingsmenu en dan de combinatie hoofd- en nagerecht. Het is natuurlijk ook mogelijk een voor- en hoofdgerecht te kiezen, mocht je meer van de voorgerechten zijn. Maar alleen al het lezen van de desserts op kaart…

Als amuse serveert de chef zelf een yoghurt-sorbetijs met laurier en bergamot een snufje zwart Himalayazout, prachtig geserveerd een laurierblaadje op een “bord” van ijs. Verrassend van smaak, fris en toch kruidig met nog net één korreltje zout dat als laatste smelt in je mond.
Amuse

Het hoofdgerecht is een zacht gegaarde runderlende met worteltjes, linten van snijbonen en gekonfijte aardappeltjes. Daarbij een wortel crème, jus van de lende en een crumble van zwarte olijf. Het vlees smelt op de tong, de smaak van de wortel crème waar ik een vleugje kardemom (vergeten te vragen, helaas!) is heerlijk bij het vlees.
Het mais- en desembroodje dat we er bij krijgen zijn heerlijk vers gebakken.

Hoofdgerecht

Als nagerecht een amandel-citrus cake op een bordje met een quenelle van aardbeien sorbetijs. Daarbij een dressing  van citrus, munt en een schuimpje van -ik meen- maracuja of passievrucht. Die drupjes munt zijn zó lekker!

Dessert

Erbij drinken we een stevige Chileense wijn en een witte Chardonnay met de allure van rode wijn. Misschien voor de middag ietsje aan de zware kant, maar heerlijk. Gelukkig waren wij met de fiets.

We sluiten de lunch af met een koffie compleet. En ook dit is niet gewoon een koffie/cappuccino/espresso. We krijgen er een bountie op een stokje (kokos omhuld met chocola) en een heerlijk blokje cake op basis van olijfolie bij.

Als afsluiting krijg je in de meeste restaurants een pepermuntje bij de rekening. Maar ook nu is er veel aandacht voor detail: mini pepermunt meringues. De pepermuntjes laat ik meestal liggen, maar deze schuimpjes waren heerlijk!

De grote eter van het gezelschap dacht dat de porties misschien wat groter mochten, maar de rest vond het prima. Het is wel duidelijk dat wij hier voortreffelijk hebben gegeten, dus wat ons betreft, zeker een aanrader!

Restaurant Ulthimo, foto van de website
Foto afkomstig van de website

One thought

  1. Altijd fijn om te weten dat er “om de hoek” een goed restaurant te vinden is. Gaan we zeker uitproberen. Dank voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s