Op een zwoele zomeravond: cocktails!

Het opruimen van je huis kan wel eens leuke verrassingen met zich meebrengen. Zo kwam ik op onze “studeerkamer” een oud boekje uit de Elle eten van 2003 tegen met 102 feestideeën. Haha, al die jaren ergens op een stapeltje bewaard en nooit wat mee gedaan.
Ja, ik moet het maar eens toegeven, ik ben een verzamelaar. Als wij op vakantie een wandelingetje maken, loop ik meestal met mijn neus over de grond want ik zóu eens een steentje, takje, besje of schelpje kunnen missen. Misschien ben ik in mijn jeugd toch iets te kort gekomen ;-). Gelukkig heb ik een hobbyruimte (bijna) helemaal voor mij alleen, waar ik al die troep -zoals de Man het noemt- laat rondslingeren. Sommige zaken fungeren wel als decoratiemateriaal op een foto, zoals een skelet van een cactus (de Joshuatree) die ik Amerika uit gesmokkeld heb in mijn koffer (dat is nl. streng verboden!).

Maar goed, verzamelen dus. Bladerend in het boekje sprongen vooral de cocktails in het oog. Uit een ver verleden weet ik nog dat ik bijna verslaafd was aan margerita’s, mmmmm, met zout aan de rand van het glas. Zó lekker!

Cocktails

Licor 43 is ook al een heerlijk drankje en maakt een geweldige cocktail. Zeker op een zwoele zomeravond buiten op het terras of balkon.

Wat heb je nodig (voor 1 glas):

  • 6 ijsblokjes
  • 45 ml Licor 43
  • 15 ml (= 1 eetlepel) citroensap
  • 15 ml sinaasappelsap
  • koolzuurhoudend bronwater
  • evt. citroen- of sinaasappelschijfje voor de garnering
  • een rietje
    Cocktails (4)

Vul een groot wijnglas met de ijsblokjes en vervolgens de overige ingrediënten. Aanvullen met bronwater en garneer met een schijfje sinaasappel- of citroen. Knip een stuk van het rietje en zet het in het glas.

Meloencocktail:
Cocktail

Pureer watermeloen met een scheutje sinaasappelsap in de blender. Schenk in cocktailglazen en vul aan met prosecco en ijs dat je eventueel eerst in de blender fijn maakt.

Voor een alcoholvrije cocktail zijn er natuurlijk ook mogelijkheden genoeg. Hierbij twee ideetjes:

Aardbeiencocktail:
Cocktails (2)

Pureer een handje aardbeien in de blender. Schenk een scheutje rode bessen siroop in een longdrinkglas, voeg de gepureerde aardbeien toe en een kneepje citroensap. Vul aan met koolzuurhoudend bronwater en enkele ijsblokjes.


Meloencocktail:

Cocktails (3)

Pureer enkele stukken netmeloen in de blender en meng met ca. 30 ml sinaasappelsap. Giet in een groot wijnglas en vul aan met koolzuurhoudend bronwater. Je kunt evt. op de bodem nog een scheut aardbeiensiroop schenken voor een leuk kleureffect. Let wel op, want de meloen is al vrij zoet van zichzelf. Garneer met een stukje meloen.

Proost!

PS nog een tip van oudste dochter: maak een snelle strawberry daiquiri met bevroren aardbeien en wodka in de blender of staafmixer. Geen ijsblokjes nodig!

 

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s