Geroosterde kikkererwten: gezonde snack!

Nog een receptje met kikkererwten. Deze geroosterde kikkererwten heb ik al eerder gemaakt, ze smaken heerlijk en als je ze lang genoeg bakt worden ze ook lekker knapperig.
Als ik een eenpansgerecht maak, al dan niet vegetarisch, dan vind ik het wel leuk om er nog iets extra’s bij te maken. Anders wordt het zo saai op je bord. Bij de zwarte-bonenschotel maakte ik de hummus en deze geroosterde kikkererwten voor een extra bite. Ook lekker erbij is brood, platbrood of naan en een frisse salade.

Wil je de kikkererwten bereiden in een airfryer, ga dan voor het recept naar The Amazing Kitchen.
Geroosterde Kikkererwten
Geroosterde Kikkererwten

Wat heb je nodig:

Hoe maak je het:

  1. Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze schoon. Het vocht waarin ze ingemaakt worden bevat veel zetmeel en dat maakt dat de erwten niet echt knapperig gebakken kunnen worden. Laat goed uitlekken.
    Als je de harissa specerijen (uit het recept) gebruikt, kun je deze eerst even roosteren zodat de smaken vrijkomen, maal dan fijn in de vijzel. De ras el hanout die ik heb heeft een hele korianderkorrel, ook die vijzel ik even.
    Heb je beide niet in huis, kies dan voor bijvoorbeeld knoflookpoeder en paprikapoeder.
    Geroosterde Kikkererwten
  2. Bereiden:
    In de koekenpan: meng de erwten met de specerijen. Verhit een scheutje olie in de koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak de erwten in ca. 15 minuten knapperig en goudbruin. Voeg eventueel nog wat extra olie toe als dat nodig is.In de oven: verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, meng de erwten met de specerijen en de olie. Verdeel over een bakblik. Bak gedurende ca. 15 minuten, hussel om en bak nog eens 5-10 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Geroosterde Kikkererwten

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s