Snelle pappardelle met ingrediënten uit de voorraadkast

Die dagen dat je boodschappen in huis moet halen, want je voorraadkast en koelkast zien er schrikbarend leeg uit. Herkenbaar, toch? Soms heb je gewoon geen zin om weer de deur uit te gaan, of iemand om een boodschap te sturen. Vaak ontstaan op die dagen lekkere gerechten zoals deze variant op de pasta pomodoro. Volgens oudste dochter at ze dit regelmatig als ze in Italië (regio Verona) was voor haar werk, dus zo vreemd is de combinatie nog niet.
Pasta pomodoro (1)

Wat vinden we ervan?
Voor mijn verjaardag kreeg ik een kookpakket kado voor “Cucinare all’Italiana”. Daarin, naast gedroogde tagliatelle, olijven en balsamico, ook een pakje kruidenmix voor pasta tomaat en basilicum. Mwah, gedroogde basilicum? Vandaag dan toch maar eens geprobeerd en ik moet zeggen, ja, niet slecht! Ga je voor een héél eenvoudige pasta, dan gebruik je enkel de kruidenmix voor een tomatensaus.
Toch weer een product voor de voorraadkast deze kruidenmix, en zeker ideaal voor de vakantiekeuken.
Pasta pomodoro (2)

Koop dan wel een goede kwaliteit, zoals deze die stukjes (56%) gedroogde tomaat bevat. Met nog wat verse tomaten, gehakt en een handje doperwten werd het een heerlijk gerecht. De verse pappardelle lag nog in de koelkast, maar het gaat ook heel goed met gedroogde pasta natuurlijk.

Wat heb je nodig:

 • 250 g verse pappardelle (uit het koelvak)
 • 100 g gedroogde tomatenmix *
 • 250 g (bio) rundergehakt
 • 1 teentje knoflook
 • 1 kleine ui
 • 1 flinke handvol doperwten (diepvries of vers)
 • 1/2 bouillonblok (bospaddenstoelen)
 • 3 tomaten
 • olijfolie
 • Parmezaanse kaas
 • verse basilicum

 

Hoe maak je het:

 1. Breng ruim water aan de kook voor de pasta. Snipper de ui en knoflook en snijd de tomaten in blokjes. Laat de doperwten alvast iets ontdooien.
 2. Bak het gehakt rul in een ruime pan in een scheutje olijfolie en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Laat ca. 10 minuten zachtjes smoren, of tot de ui zacht is. Voeg dan 1/2 bouillonblok toe en de kruidenmix met ongeveer 50 ml kookwater van de pasta. Voeg de tomaten toe als de pasta bijna klaar is, zodat ze niet helemaal tot prut koken.
 3. Kook de pasta in ca. 4 minuten al dente (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) en voeg de laatste 2-3 minuten van de kooktijd de doperwten toe en laat deze meekoken. Schep nog een kopje kookwater af en zet apart.
  Giet de pasta en erwten af in een vergiet en laat goed uitlekken.
 4. Voeg de pasta toe aan de saus en schep goed om. Mocht het geheel te droog zijn, dan kun je nog een beetje van het kookwater toevoegen.
 5. Snijd de basilicum in reepjes en strooi over de pasta.Serveer met Parmezaanse kaas.

Pasta pomodoro (2)-001

Buon appetito!

Bereidingstijd:
Voorbereiden: ca. 10 minuten.
Bereiden: ca. 15 minuten voor verse pappardelle, ca. 25 minuten voor gedroogde.

 

TIP: wil je nog een groene salade serveren bij je pasta, zorg er dan voor dat je alles klaar hebt staan zodat je op het laatste moment alleen nog maar de dressing erover hoeft te schenken. Zeker bij gebruik van verse pasta ben je snel klaar met koken en het zou jammer zijn dat je pasta te lang kookt of afkoelt, omdat je de salade nog moet maken.

 

* Heb je geen verse tomaten in huis, gebruik dan 1 eetlepel kruidenmix per 100 gram pasta of kijk voor de aanwijzingen op de verpakking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s