
Vooruit, nog een recept voor bij de barbecue. Omdat ik kant-en-klare saus uit een flesje over het algemeen niet erg lekker vind, wilde ik ook eens de barbecuesaus zelf maken.
Het recept dat ik vond, deed me sterk aan vroeger denken: als mijn moeder niet in de buurt was, ging ik samen met mijn zusje “koken”. We haalden dan alles wat eetbaar was uit de koelkast en keukenkastjes en daar mixten we dan een sausje van.
Deze barbecuesaus riep dat gevoel weer bij me op, zoveel ingrediënten zitten er in. Al gaat het niet zo ver dat ik de hagelslag en appelmoes moest toevoegen…

Wat vinden we ervan?
Ik heb het recept iets aangepast, omdat ik niet alle ingrediënten in huis had. Het resultaat mag er wezen! Een krachtige en smaakvolle saus die het goed doet bij een stuk vlees.
Wat heb je nodig:

- 1 dikke teen knoflook uit de knijper
- 2 el worchestersaus
- 4 volle el tomatenketchup
- 1/2 tl (dijon)mosterd
- 1 el honing
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
Hoe maak je het:
Roer alle ingrediënten samen in een kommetje en zet een half uurtje weg. Proef op smaak en voeg evt. nog een beetje peper toe.
Met excuses voor de foto. Het merendeel van de saus hebben we tijdens de BBQ genuttigd. Het restje (in het bakje) ging vandaag op bij de Catalaanse worstjes en zorgde weer voor een uitstekende aanvulling.
Bereidingstijd:
De meeste tijd ben je kwijt met het bij elkaar zoeken van de ingrediënten, de rest is een fluitje van een cent.
Wil je het recept voor de Barbecuesaus bewaren voor later?
Sla dan deze afbeelding op Pinterest op, dan heb je hem altijd bij de hand.

Er rouleren natuurlijk heel wat recepten op het net, mijn inspiratie voor de BBQ-saus kwam van De man die koken kan
One thought