Chocoladekoekjes met Nutella

Afgelopen week heb ik weer eens koekjes gebakken, want ik wilde voor mijn vaders verjaardag (hij werd 94) iets lekkers met chocola maken. In mijn boekenkast staan verschillende bakboeken, waarvan er twee alleen maar over chocolade gaan.
Na veel bladeren werden het de “Baci”, Italiaans voor kusjes. Chocoladekoekjes met hazelnootpasta. Ze lijken volgens mijn Instavolgers verdacht veel op pepernoten en ik kan ze geen ongelijk geven.

Nutella koekjes (2)

Het makkelijke recept komt uit Delicious 60 Zoete Recepten, een verzameling van eerder gepubliceerde recepten uit de kookboeken en bladen van Delicious. Al vaak in zitten bladeren en het werd nu toch eens tijd iets uit te testen. Er staan veel recepten in die eigenlijk heel eenvoudig lijken, maar waaraan telkens toch weer een twist of iets extra’s is meegegeven. Keuze genoeg en de recepten variëren van heel gemakkelijk (zoals appelgalette of deze koekjes) tot wat meer bewerkelijk (soufflé of meringues).

Wat heb je nodig (voor ca. 50 stuks):

 • 235 g Nutella (of andere hazelnootpasta)
 • 40 g zachte roomboter
 • 1 ei (op kamertemperatuur)
 • 185 g zelfrijzend bakmeel

Benodigdheden:

 • 2 bakplaten (of 1 bakplaat en 1 rooster bekleed met een dubbel vel bakpapier)
 • bakpapier
 • kom en handmixer of keukenrobot

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius hetelucht.
 2. Meng Nutella met de boter en het ei in 2-3 minuten met een mixer tot een romige massa. Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng dit door de chocolademassa.
  Nutella koekjes (1)
 3. Draai ongeveer 50 balletjes van het deeg (van ongeveer een volle theelepel) en verdeel deze over de 2 bakplaten met ongeveer 2 cm tussenruimte.
  Nutella koekjes
 4. Schuif de bakplaten in de oven en bak de koekjes in 6-7 minuten tot ze stevig aanvoelen. Laat afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdicht afsluitbare doos. Bestrooi evt. voor het serveren met cacao.Voor de echte chocoholics: volgens het recept kun je de koekjes nog aan elkaar “plakken” door telkens op één koekje een lik Nutella te smeren en er een ander koekje op te drukken. Maar omdat ik het idee had dat de koekjes dan de volgende dag zacht zouden zijn, heb ik dat niet gedaan.Ook zonder de vulling smaakten de koekjes heerlijk!
  Nutella koekjes (4)

Bereidingstijd:
Voorbereiding: ca. 30 minuten
Bereiding: ca. 10 minuten.

Nutella koekjes

Recept afkomstig uit:
delicious. 60 zoete recepten

4 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s