Chocoladecakejes met peer


InstagramCapture_599b1278-f239-49ec-b38f-6df8f2f3cf88


Chocola en peren, wat mij betreft een uitstekende combinatie. Ik maakte al eerder brownies met peer. Een probleem echter als je een tweepersoons huishouden hebt, is dat de hoeveelheden vaak afgestemd zijn op meer personen. En dat wordt toch ook een beetje te veel van het goede, ook al is het nog zo lekker.

Vandaar dat ik dacht dat je toch ook wel éénpersoons-porties moet kunnen maken. Een beetje cakebeslag met daarin een peertje, stoofpeertje (klik hier voor het recept) in dit geval.


WP_20160107_12_37_12_Pro

Heb je geen stoofperen, dan kun je ook kleine goed rijpe peren gebruiken die je schilt en waarvan je het klokhuis verwijdert.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 losgeklopt ei
  • 55 g zachte roomboter
  • 50 g suiker
  • 55 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el heet water
  • 4 kleine (stoof)peertjes
  • eventueel geraspte chocola of nog extra cacaopoeder voor decoratie

Benodigdheden:

  • 4 vuurvaste schaaltjes (van 8 cm doorsnede)
  • (staaf)mixer
  • kleine mengkom
  • spatel

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht (of 180 graden onder- en bovenwarmte).
    Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen voordat je begint.
  2. Meng het cacaopoeder met het hete water.
    Doe ei, boter en suiker in de mengkom en klop dit schuimig. Klop er dan het cacaomengsel door. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en spatel goed door tot alle klontjes verdwenen zijn.
    Verdeel het beslag over de schaaltjes en druk een peer in het beslag.

    P1040295

    P1040296


  3. Bak de cakejes ongeveer 15-20 minuten in de oven. Ze zijn gaar als een erin gestoken prikker schoon blijft.
    Laat afkoelen op een rooster. Kwast de peertjes in met een beetje ahornsiroop of honing om ze mooi te laten glanzen.
    Bestrooi ze eventueel nog met (geroosterd) amandelschaafsel, geraspte chocola of cacaopoeder.

Serveer de cakejes in het schaaltje.

WP_20160107_12_37_03_Pro


Bereidingstijd:
Voorbereiden: 10 minuten
Bereiden: 15-20 minuten

7 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s