Pittige pesto van rucola

Oudste dochter had een flinke zak rucola over en die bracht ze voor me mee. Leuk om gerechten mee te garneren, zoals op de pizza (mijn favoriete combi). Maar het was zoveel dat er nog veel over bleef.

Rucola pesto

Weggooien is natuurlijk geen optie, dus pesto is een goed alternatief. Bewaar de pesto in een gesteriliseerd potje en met een laagje olie erop blijft hij in de koelkast zeker een week goed.

Wat vinden we ervan?
Rucola is een pittig blaadje, met als gevolg dat ook de pesto lekker pittig is. Toevoeging van peper is dan ook niet nodig. Een makkelijk recept, met maar vijf ingrediënten (zout niet meegerekend).
Zorgt voor pit bij de pasta, een stukje vlees, maar natuurlijk ook op een broodje gezond!

Rucola pesto

Wat heb je nodig:

  • 150 g rucola
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitten of hazelnoten
  • 4 el olijfolie
  • ¼ tl zout
  • ½ (bio)citroen (de schil geraspt en het sap)

Benodigdheden: 

  • Blender of messenbakje van een staafmixer
  • Een schoon (jam)potje met deksel

 

Hoe maak je het:

  1. Boen de citroen goed schoon, rasp de schil en pers de citroen uit. Vang het sap op.
  2. Maak de rucola schoon en doe deze met de kaas, de noten, het zout en de citroenrasp in de blender en maal dit.
    Voeg de helft van de olijfolie toe, meng en voeg nog extra toe als de pesto te droog is.
    Voeg een deel van het citroensap toe, proef op smaak. Als je het graag nog iets frisser wilt, kun je nog wat extra citroensap toevoegen.
  3. Steriliseer een pot door deze uit te koken in water of af te wassen in de vaatwasser.
    In een gesteriliseerde pot blijft de pesto ongeveer een week goed in de koelkast.

 

Bereidingstijd: 
(voor)bereiden: 15 minuten

Een gedachte over “Pittige pesto van rucola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s