Oudste dochter had een flinke zak rucola over en die bracht ze voor me mee. Leuk om gerechten mee te garneren, zoals op de pizza (mijn favoriete combi). Maar het was zoveel dat er nog veel over bleef.
Weggooien is natuurlijk geen optie, dus pesto is een goed alternatief. Bewaar de pesto in een gesteriliseerd potje en met een laagje olie erop blijft hij in de koelkast zeker een week goed.
Wat vinden we ervan?
Rucola is een pittig blaadje, met als gevolg dat ook de pesto lekker pittig is. Toevoeging van peper is dan ook niet nodig. Een makkelijk recept, met maar vijf ingrediënten (zout niet meegerekend).
Zorgt voor pit bij de pasta, een stukje vlees, maar natuurlijk ook op een broodje gezond!
Wat heb je nodig:
- 150 g rucola
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el pijnboompitten of hazelnoten
- 4 el olijfolie
- ¼ tl zout
- ½ (bio)citroen (de schil geraspt en het sap)
Benodigdheden:
- Blender of messenbakje van een staafmixer
- Een schoon (jam)potje met deksel
Hoe maak je het:
- Boen de citroen goed schoon, rasp de schil en pers de citroen uit. Vang het sap op.
- Maak de rucola schoon en doe deze met de kaas, de noten, het zout en de citroenrasp in de blender en maal dit.
Voeg de helft van de olijfolie toe, meng en voeg nog extra toe als de pesto te droog is.
Voeg een deel van het citroensap toe, proef op smaak. Als je het graag nog iets frisser wilt, kun je nog wat extra citroensap toevoegen. - Steriliseer een pot door deze uit te koken in water of af te wassen in de vaatwasser.
In een gesteriliseerde pot blijft de pesto ongeveer een week goed in de koelkast.
Bereidingstijd:
(voor)bereiden: 15 minuten
Hic@ is gek op rucola, ik ga dit zeker een keer proberen.
LikeGeliked door 1 persoon