Pudding is echt helemaal niet mijn ding, maar de Man is er gek op. Mijn zoektocht naar iets waar we allebei blij van worden resulteerde in deze mandarijnenpuddinkjes. En ze mogen dan wel de naam pudding hebben, maar het lijkt meer op een cakeje – althans dat is mijn mening.
Wat vinden we ervan?
Lekker! Helemaal goedgekeurd, zelfs door oudste dochter die ook niet van pudding houdt. Van wie zou ze dat toch hebben? Ik maakte er 6, zodat er ook nog wat over bleef voor de volgende dag en ook dan zijn ze nog lekker.
Je bent er wel wat tijd mee kwijt, maar het is zeker de moeite waard.
Wat heb je nodig (voor 6 personen):
Voor de puddinkjes
- 3 (bio) mandarijnen
- 90 g fijne kristalsuiker + extra
- 90 g zachte boter
- 90 g zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl bakpoeder, gezeefd
- 2 eieren
- 1,5 el zure room (of Griekse yoghurt)
- 1 el sinaasappeljam
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kaneel
- 2 tl ahornsiroop
Voor de garnering:
- 2 (bio) mandarijnen
- 75 g fijne suiker
- 2 el ahornsiroop
Benodigdheden:
- 6 ovenvaste vormpjes
- mixer
- bakpapier
- aluminiumfolie
- metalen ovenschaal of braadslee
- keukentouw
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (onder- en bovenwarmte).
Boen de mandarijnen goed schoon onder warm water. Snijd 2 mandarijnen in plakjes (met schil). Rasp de schil van de 3e mandarijn en pers hem uit.
Vet de vormpjes in met boter en bestrooi ze met de extra suiker. Schudt het teveel aan suiker er uit. Leg op de bodem van elk vormpje een plakje mandarijn. - Klop in een kom de boter en de suiker met een mixer bleek en romig. Voeg dan de overige ingrediënten toe en klop tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Leg een reep aluminiumfolie op het bakpapier en vouw dit dubbel. Leg op elk vormpje een reep bakpapier, vouw het om de rand en bind vast met een stukje keukentouw.
Plaats de vormpjes in de braadslee en giet er voorzichtig kokend water in, tot halverwege de vormpjes. Zet in de oven en bak gedurende ca. 55-60 minuten.
- Schil de overgebleven 2 mandarijn dun, probeer te vermijden dat je het wit van de schil meeneemt. Snijd de stukjes schil in smalle reepjes. Pers de mandarijnen uit.
Maak van het sap een siroop: zet het sap met de suiker en de ahornsiroop op laag vuur. Laat al roerend de suiker smelten. Zet dan het vuur hoger en laat het sap zachtjes inkoken in ca. 4 minuten.
Zet de schilletjes op laag vuur en giet er koud water op. Laat aan de kook komen en giet af. Herhaal dit nog 2 keer, maar laat de laatste keer de schilletjes in enkele minuten zachtjes gaar pruttelen. Proef na 4-5 minuten of ze zacht zijn. Giet dan af en laat uitlekken. - Haal de puddinkjes uit de oven en laat ze afkoelen. Haal eventueel een mesje langs de randen als ze niet meteen los komen. Stort op dessertbordjes, overgiet met de siroop en garneer met de schilletjes.
Bereidingstijd:
Voorbereiden: 15 minuten
Bereiden: 70 minuten (inclusief oventijd)
Recept: uit delicious., 60x zoete recepten
Ik heb je genomineerd voor de lovely blogger award!
LikeGeliked door 1 persoon
Ziet er heel goed uit!
LikeLike
Dank je wel!
LikeLike