Kokos-bananenbrood met walnoten

Een verantwoord tussendoortje, zonder suiker maar boordevol smaak! Kokos geeft het bananenbrood een heerlijke smaak en de walnoten zorgen voor een extra bite.

Al een tijdje kom je op elke blog wel een bananenbrood tegen. Ik hou eigenlijk niet zo van rijpe bananen en ook niet van kokos, vandaar dat ik me er nog niet eerder aan waagde. Rondstruinend op diverse blogs vond ik een combinatie met walnoten en specerijen en dat leek me wél lekker.

Een verantwoord tussendoortje, zonder suiker maar boordevol smaak! Kokos geeft het bananenbrood een heerlijke smaak en de walnoten zorgen voor een extra bite.

Het recept heb ik hier en daar iets aangepast, zo heb ik bijvoorbeeld bloem en amandelmeel gebruikt en de honing vervangen door speltsiroop. Bovendien heb ik ook nog een beetje yoghurt toegevoegd, gewoon omdat ik dat lekker vind.
Normaal ga ik niet zo op de gezonde toer, maar ik moet eerlijk toegeven dat dit broodje de moeite waard is. Niet bomvol geraffineerde suikers en met een subtiele smaak van banaan en kokos. De walnoot zorgt voor een kleine crunch, evenals het geroosterde kokosschaafsel.
Wil je het origineel maken, kijk dan op de blog van Deb’s Bakery and Kitchen.


Recept: Bananenbrood met kokos en walnoten

INGREDIËNTEN

  • 125 g bloem
  • 125 g amandelmeel
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 2 goed rijpe bananen
  • 1 tl (7,5 g) bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden *
  • een snufje zout
  • 25 g kokosrasp
  • 35 g walnoten, grof gehakt (houd een paar walnoten achter voor de garnering)
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 el speltsiroop
  • 1-2 el kokosschaafsel

Benodigdheden:

  • Cakevorm
  • bakpapier

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (160 graden hetelucht).
Beboter de cakevorm en bekleed met het bakpapier.

Zeef bloem met de bakpoeder en meng met het amandelmeel, de kokosrasp, speculaaskruiden en zout. Zet apart.

Klop de eieren schuimig in een kom. Meng met het vanille-extract, de speltsiroop en de yoghurt. Prak de banaan en schep door het beslag. Spatel vervolgens voorzichtig het meel erdoor.
Schep het beslag in de cakevorm en garneer met de halve walnoten en het kokosschaafsel.

Een verantwoord tussendoortje, zonder suiker maar boordevol smaak! Kokos geeft het bananenbrood een heerlijke smaak en de walnoten zorgen voor een extra bite.

Bak op een rooster in het midden van de oven in ca. 45-55 minuten gaar. Leg eventueel als de bovenkant te bruin wordt het laatste kwartier een vel aluminiumfolie er over en verlaag de temperatuur naar 170  graden (150 hetelucht).
Steek na 45 minuten een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uit komt is de cake gaar.
Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

Een verantwoord tussendoortje, zonder suiker maar boordevol smaak! Kokos geeft het bananenbrood een heerlijke smaak en de walnoten zorgen voor een extra bite.

Bereidingstijd:
Voorbereiding: ca. 15 minuten
Bereiding: ca. 55-60 minuten

* In plaats speculaaskruiden kun je ook spekkoekkruiden gebruiken of 1/2 theelepel kaneel en kardemom

Pin deze foto van het Bananenbrood met kokos en walnoten

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een verantwoord tussendoortje, zonder suiker maar boordevol smaak! Kokos geeft het bananenbrood een heerlijke smaak en de walnoten zorgen voor een extra bite.

8 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s