
Al een tijdje kom je op elke blog wel een bananenbrood tegen. Ik hou eigenlijk niet zo van rijpe bananen en ook niet van kokos, vandaar dat ik me er nog niet eerder aan waagde. Rondstruinend op diverse blogs vond ik een combinatie met walnoten en specerijen en dat leek me wél lekker.

Het recept heb ik hier en daar iets aangepast, zo heb ik bijvoorbeeld bloem en amandelmeel gebruikt en de honing vervangen door speltsiroop. Bovendien heb ik ook nog een beetje yoghurt toegevoegd, gewoon omdat ik dat lekker vind.
Normaal ga ik niet zo op de gezonde toer, maar ik moet eerlijk toegeven dat dit broodje de moeite waard is. Niet bomvol geraffineerde suikers en met een subtiele smaak van banaan en kokos. De walnoot zorgt voor een kleine crunch, evenals het geroosterde kokosschaafsel.
Wil je het origineel maken, kijk dan op de blog van Deb’s Bakery and Kitchen.
Recept: Bananenbrood met kokos en walnoten
INGREDIËNTEN
- 125 g bloem
- 125 g amandelmeel
- 125 g Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 2 goed rijpe bananen
- 1 tl (7,5 g) bakpoeder
- 1 tl speculaaskruiden *
- een snufje zout
- 25 g kokosrasp
- 35 g walnoten, grof gehakt (houd een paar walnoten achter voor de garnering)
- 1/2 tl vanille-extract
- 1 el speltsiroop
- 1-2 el kokosschaafsel
Benodigdheden:
- Cakevorm
- bakpapier
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (160 graden hetelucht).
Beboter de cakevorm en bekleed met het bakpapier.
Zeef bloem met de bakpoeder en meng met het amandelmeel, de kokosrasp, speculaaskruiden en zout. Zet apart.
Klop de eieren schuimig in een kom. Meng met het vanille-extract, de speltsiroop en de yoghurt. Prak de banaan en schep door het beslag. Spatel vervolgens voorzichtig het meel erdoor.
Schep het beslag in de cakevorm en garneer met de halve walnoten en het kokosschaafsel.

Bak op een rooster in het midden van de oven in ca. 45-55 minuten gaar. Leg eventueel als de bovenkant te bruin wordt het laatste kwartier een vel aluminiumfolie er over en verlaag de temperatuur naar 170 graden (150 hetelucht).
Steek na 45 minuten een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uit komt is de cake gaar.
Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

Bereidingstijd:
Voorbereiding: ca. 15 minuten
Bereiding: ca. 55-60 minuten
* In plaats speculaaskruiden kun je ook spekkoekkruiden gebruiken of 1/2 theelepel kaneel en kardemom
Pin deze foto van het Bananenbrood met kokos en walnoten
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Yummi 😍
LikeLike
Dank je! Ik vond hem ook lekker, terwijl ik niet van rijpe bananen en kokos hou 😉
Groetjes, Anja
LikeGeliked door 1 persoon
Deze ga ik zeker weten maken!
LikeLike
Ja, doen! Zo lekker, vooral omdat het niet te zoet is. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, laat je wat weten? Het is altijd leuk om feedback te krijgen.
Groetjes, Anja
LikeGeliked door 1 persoon
Jaa! Ik vind het ook altijd leuk als mensen mijn eigen recepten maken haha 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ga jouw versie ook eens maken! Walnoten zijn een lekkere toevoeging. Helaas is mijn zoontje er allergisch voor dus dan maak ik voor hem wel wat anders 😊
LikeLike
Hoi Debbie,
Ik las ergens van iemand die het bananenbrood met cranberries maakt. Dat lijkt me ook een lekkere combinatie.
Groetjes, Anja
LikeGeliked door 1 persoon