Spaghetti met champignon-roomsaus en rucola

verse spaghetti met champignons, crème fraîche en rucola

En dan realiseer je je dat het eigenlijk geweldig is dat je dochters volwassen zijn en kunnen koken! Jongste dochter heeft een recept uitgezocht met champignons, crème fraîche en rucola. Ze heeft het vaker gemaakt toen ze “op kot” was in Gent en wil het graag nog eens maken. Daar zeggen wij geen nee tegen!

Verse spaghetti met champignon-roomsaus en rucola

Met verse spaghetti erbij zitten we binnen een half uurtje aan tafel te smullen. Het smaakt geweldig! Het zachte van de pastasaus, het licht bittere van de rucola vormt een goed contrast en dan nog een beetje Parmezaan voor de hartige noot. Voor herhaling vatbaar!
Verse spaghetti met champignon-roomsaus en rucola

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 500 g verse spaghetti
  • 500 g champignons (1 doosje witte en 1 doosje kastanjechampignons)
  • 1 dikke ui
  • 5 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bekertje (250 ml) crème fraîche
  • 50 ml witte wijn
  • 75 g rucola
  • Parmezaanse kaas

20160307_18_04_29

Hoe maak je het:

  1. Snipper de ui en bak 5 minuten in een scheut olijfolie op een laag vuur tot ze zacht zijn (ze mogen niet bruin worden).
  2. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg voldoende zout toe aan het water: het smaakt naar de zee als je het proeft. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verse pasta heeft niet meer dan 4 minuten nodig. Ik kook ze zelf altijd nog 1/2 minuut korter, zodat ik de pasta nog even kan mee verwarmen in de saus zonder dat deze overgaar wordt.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Doe bij de uien samen met de tijm en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.
    Pers de knoflook erboven uit en bak deze de laatste minuut even mee.
  4. Voeg de witte wijn toe en laat even bruisen zodat de alcohol verdampt. Roer de crème fraîche los en voeg bij de champignons. Laat alles in enkele minuten door en door warm worden.
    Proef op smaak en voeg zout en peper toe.
  5. Plaats een vergiet in een mooie serveerschaal en giet hierin de pasta af. Neem een kopje kookwater apart en giet de rest weg. Doe de pasta in de nu warme schaal, voeg de champignonsaus toe en de helft van de rucola. Meng voorzichtig. Garneer met de rest van de rucola.
  6. Schaaf krullen Parmezaanse kaas over de pasta en dien op.

 

Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s