Aangezien het weekend is, mag er wel een makkelijk receptje tussendoor. Maak eens iets bijzonders van je Franse kaas. Ideaal voor bij de borrel, maar ook heerlijk als voorgerechtje of als eenpersoons kaasfondue. Maak snel je keuze!
Wat heb je nodig:
- 1 camembert *
- 2 teentjes knoflook
- 1 el witte wijn
- 1 el grof gehakte walnoten
- 1/2 el gehakte peterselie
- aluminiumfolie
- voor erbij: verse groenten zoals wortel, bleekselderij, broccoli en stokbrood
Bereiden:
- Verwarm airfryer voor op 150 graden (of de oven op 175 graden) Celsius.
- Verwijder het plastic van de kaas en leg hem terug in het spanen doosje. Vouw de aluminiumfolie er omheen. Heb je dat niet, dan kun je ook een passend ovenschaaltje gebruiken (je hebt de aluminiumfolie dan niet nodig).
- Snijd de korst aan de bovenkant van de kaas weg.
Hak de knoflook fijn en verdeel deze over de kaas.
Bak de kaas 20 minuten in de airfryer (of in de oven).
Roer na 15 minuten, als de kaas al een beetje zacht geworden is, de wijn erdoor.
Maak -terwijl de kaas in de airfryer staat- de groenten schoon en snijd deze in smalle repen. Snijd ook het brood in repen. - Haal de kaas uit de airfryer, zet op een schaaltje en strooi er de walnoten en gehakte peterselie over.
Serveer meteen!
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
TIP: Liever een andere kaas? Probeer eens verse geitenkaas. Verbrokkel de kaas boven een ovenschaaltje, knoflookplakjes erbij en vervang de witte wijn door honing, peterselie door rozemarijn (die mag mee de oven in). Voor een extra bite kun je er eventueel nog wat pijnboompitten over verdelen.
Heel erg lekker!
LikeLike