Haal de lente in huis: amuses, kippenstoof en galette

Nu de paasdagen achter de rug zijn, heb ik weer tijd om te bloggen. Voor het paasdiner kookte ik van mijn eigen blog, gewoon omdat ik mijn favorieten weer eens in het zonnetje wilde zetten.

Amuses
Poulet Basquaise

Galette met pruimen_15.01.33
Bovendien ben ik druk met een leuk en spannend project met oudste dochter (binnenkort meer hierover) en dan nog de komende verhuizing, waardoor het zoeken naar inspiratie wel een beetje naar de achtergrond verdween.

Ik koos 3 kleine amuses: doperwtensoep, fetamousse en tonijnsalade (klik op het gerechtje voor de bereiding).

Als hoofdgerecht een stoofschotel met kip, paprika en champignons. Het recept kreeg ik alweer wat jaartjes geleden van mijn Franse schoondochter en Poulet Basquaise zoals het heet, is een van mijn favoriete kipgerechten.
Nog niet eerder kookte ik het voor 5 personen, maar ook dat gaat prima, bijvoorbeeld in de wokpan. Voordeel is bovendien dat je de paprika’s al eerder kunt snijden, net als de ui en knoflook. Omdat je een flinke pan maakt, is het gemakkelijker om kipdijfilet (geen kipfilet, dat wordt te snel droog) te gebruiken.

Als dessert een heerlijk frisse galette met pruimen. Eventueel kun je hier nog een bolletje ijs bij geven, of een dot crème fraîche, maar dat is niet echt nodig.

Wat heb je nodig (voor 5-6 personen):

Voor de amuses:

  • 450 g doperwten (diepvries)
  • handje munt- en basilicumblaadjes
  • 1 groentebouillonblok
  • 1/2 ui
  • (kook)room voor de garnering
  • 1 blok feta
  • 1/2 doosjes cherrytomaatjes
  • basilicum
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 el kappertjes
  • citroensap

Voor het hoofdgerecht:

  • 600 g kipdijfilet
  • 3 paprika’s (in verschillende kleuren)
  • 1 doosje champignons
  • 2 dikke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomaten(blokjes)
  • 1 handje zwarte olijven zonder pit
  • 1 handje basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 bouillonblok (kip, groenten of paddenstoelen)

Klik hier voor de bereiding van het hoofdgerecht.

Voor erbij: couscous of rijst en eventueel een frisse salade.

TIP voor de galette met pruimen. Afhankelijk van de grootte heb je ongeveer 4-6 pruimen nodig. Een makkelijk nagerecht. Het deeg kun je eventueel de dag van tevoren al maken. Haal het wel op tijd uit de koelkast! Klik hier voor het recept. Bestrooi de galette met amandelschaafsel of rietsuiker en bak in de oven of airfryer.

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s