Gehaktballen gevuld met geitenkaas

Gehaktballen gevuld met geitenkaas

Kijken jullie ook naar Masterchef? Ik wel, meestal loop ik wat dagen achter en kijk ik het terug op de laptop, dan kan ik de reclames tenminste overslaan.
Gehaktballen gevuld met geitenkaas_20160330_001
Er was ook een aflevering gewijd aan de gehaktbal en om een of andere reden is dat ergens in mijn hoofd blijven hangen. Dus, toen er vandaag rode kool (klik voor het recept) op het menu stond, konden daar best wel gehaktballen bij!
Gehaktballen gevuld met geitenkaas_20160330_18_30_43

Wat heb je nodig (4 stuks):

  • 250 g (bio) varkensgehakt
  • 1/2 rode ui
  • 1 plak verse geitenkaas (met honing)
  • 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • ca. 1 el kookroom of koffieroom
  • 1 el paneermeel
  • peper en zout
  • stukje citroenschil
  • boter en olie om in te bakken

 

Hoe maak je het:

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Hak de rode ui fijn en meng met de tijm, peper en zout, kookroom en paneermeel door het gehakt. Meng goed tot er een stevige massa ontstaat. Twijfel je over de juiste hoeveelheid peper en zout, bak dan een klein plukje gehakt in de koekenpan en voeg als het dan nodig is nog wat extra peper en zout.
  2. Verdeel in vier porties. Maak je handen nat en maak van de eerste portie een soort hamburger, leg er een stukje geitenkaas (ter grootte van een dobbelsteen) op en vouw het gehakt er om heen.
  3. Verhit de boter en olie in een koekenpan. Bak de gehaktballen rondom bruin en spatel regelmatig wat bakvet over de gehaktballen. Draai het vuur iets lager en voeg de citroenschil toe en eventueel nog een extra takje tijm.
    Laat nog ca. 10 minuten zachtjes bakken met een deksel op de pan.

Gehaktballen gevuld met geitenkaas

Bereidingstijd:
Voorbereiden: 10 minuten
Bereiden: 15 minuten
Serveertip: met verse rode kool, zie het recept van vorig jaar. Zelf gemaakt is echt zó veel lekkerder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s