Sinaasappel-yoghurtijs met Licor 43

Een van mijn favoriete drankjes is de Spaanse Licor 43, ofwel Licor Cuarenta y tres. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik helemaal happy was toen ik een keer op vakantie in het noorden van óns land een  vond waar deze heerlijke likeur in verwerkt was. Het smaakte -geen verrassing- geweldig lekker! Sinds die vakantie bleef het maar steeds ergens in mijn hoofd rondspoken en wilde ik het toch ook zelf een keertje maken.

Sinaasappelijs_P1040296 (2)

Na talloze pogingen denk ik dat ik nu de ultieme zelfbereide versie gevonden heb. Happy!! Het is overigens geen roomijs geworden maar een ijs op yoghurtbasis. Lekker makkelijk, dus wat wil je nog meer.

Wat heb je nodig (voor ca. 1 liter ijs):

 • 3 (bio) sinaasappels
 • 3 el Licor 43
 • 175 g basterdsuiker
 • 500 ml Griekse yoghurt
 • 1 eiwit

Hoe maak je het:

 1. Boen de sinaasappels goed schoon onder stromend water. Rasp de schil van 2 en pers ze alle drie uit. Voeg het vruchtvlees toe aan het sap en zet dit in een pan samen met de suiker en de likeur op een middelhoog vuur en breng langzaam aan de kook. Laat zachtjes koken zodat de suiker oplost en de alcohol verdampt.
 2. Zeef het sap boven een kom, het vruchtvlees wordt verder niet gebruikt. Voeg nu de rasp toe en zet weg om te laten afkoelen.
 3. Roer de yoghurt goed los en meng deze met de volledig afgekoelde sinaasappelsap. Proef of het zoet genoeg is. Houd er rekening mee dat je ijs altijd wat minder zoet smaakt als het eenmaal bevroren is. Voeg eventueel nog wat suiker toe.
  Klop het eiwit half stijf en meng dit voorzichtig met het ijsmengsel.
 4. Giet het mengsel over in een ijsmachine en draai het in ongeveer een half uur tot zacht ijs.
  Heb je geen ijsmachine, giet het mengsel dan over in een ruime diepvriesbak en zet het in de vriezer. Haal het na 30 minuten eruit en roer het bevroren ijs goed los van de zijkanten, je kun hiervoor ook een mixer gebruiken. Sluit weer af met het deksel en zet weer terug in de vriezer. Herhaal dit tot het ijs goed bevroren is.
 5. Serveer meteen met een restje sinaasappelrasp en eventueel een plakje sinaasappel of een wafeltje. Is het hard bevroren laat het dan eerst in de koelkast een beetje zacht worden.

 

Bereidingstijd: ca. 30 minuten (wachttijden niet meegerekend)

 

 

 

5 thoughts

 1. Voor het eerst ijs gemaakt en met jouw recept! Wat is dit heerlijk! Complimenten voor je creativiteit.

  Groetjes Olga en Marcel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s