Eigenlijk gebruik ik alleen bij uitzondering kant-en-klaar mixen. Deze Thaise kruidenpasta kreeg ik een tijdje geleden, nou ja en dan vind ik ook dat je het moet gebruiken…
De ananas had ik niet in huis om het recept te maken dat op de verpakking stond. Vandaar die titel “Thais met een twist”. Het gerecht heeft een lichte kerriesmaak, maar toch anders dan de standaard kerriesaus die ik wel eens maak. Volgende keer ga ik proberen deze kruidenpasta zelf te maken, dat is wel duidelijk!
Wat heb je nodig (voor 2-3 personen):
- 300 g kipdijfilet
- 2 prei
- 5 grote bospenen
- 250 g sperziebonen
- 1 witte ui
- 50 g spice pasta voor gebakken rijst met ananas (bijv. van MeiAsia)
- 1/4 tl gemalen kurkuma
- 1/2 blokje kippenbouillon
- evt. 1/2 rode chilipeper
- evt. zwart sesamzaad
- zonnebloemolie
- 1 el maizena
Hoe maak je het:
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in ca. 10 minuten in een stoomoven of stoommandje.
Maak de overige groenten schoon, snijd de ui in halve ringen, de wortel schuin in dikke plakken, de prei schuin in halve ringen.
Snijd de kip in niet te kleine stukken. - Verhit 1 eetlepel olie in een wokpan en fruit de ui zachtjes zonder dat hij bruin wordt. Voeg na 3 minuten de wortel toe en laat mee sudderen. Voeg, als de wortel bijna zacht is de sperziebonen toe en de prei. Verkruimel er de halve bouillonblok over.
- Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Voeg de kip toe en kruid met zout en kurkuma. Bak de kip rondom bruin.
Kook ondertussen ook de witte rijst in ca. 8 minuten gaar, giet af en laat uitdampen. - Voeg tenslotte de kip en de pasta toe aan de groenten samen met 150 ml heet water. Schep voorzichtig om. Meng 1/2 eetlepel maizena met wat water, meng door de groenten en laat de saus iets indikken.
Lekker met witte rijst. Garneer eventueel met zwart sesamzaad.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: ca. 15 minuten