Het wordt weer eens tijd voor een tip. De ergernis om een gekookt ei perfect uit zijn jasje te halen. Kennen jullie dat? Nu heb ik ooit eens geleerd dat je een ei goed moet laten schrikken… werkt niet! Over je aanrecht rollen met je vlakke hand en een beetje druk zetten… werkt niet (geplet ei). In een bak koud water laten staan tot het echt helemaal koud is… werkt half. Het komt door de verse eieren, die kun je niet pellen… weer een andere mening waar ik niets aan heb.
Moet je één eitje pellen, mwah, nog geen ramp. Worden het er meer, dan is het al lastiger. Hoe gelukkig ben ik nu ik weet dat het ook anders kan! Ben ik de laatste die er achter komt, ik weet het niet maar het is gewoon leuk om te delen.
Men neme:
1 gekookt ei
1 (jam)potje met deksel
1 glas water
Ei in het potje, vul met water tot het ei onder staat, dekseltje erop, paar keer flink schudden en klaar. Vis het ei er uit. De schil valt er al bijna vanzelf af.
Dit trucje gaat ook met meer eieren in een grotere pot, al heb ik niet uitgeprobeerd tot hoever je kunt gaan.
Geen potje met deksel in huis? Geen nood het kan ook met een glas. Sluit het glas af met je hand en schudden maar.