
Een courgette heeft van zichzelf niet zo heel veel smaak, daarom voeg ik er vaak iets extra’s aan toe. Hoe verrassend wordt het als je een courgette salade met tomaat, lente-ui en pijnboompitten maakt. De courgette gaat er rauw in, dat gaat goed door hem heel dun te schaven. De toevoeging van een dressing maakt hem iets zachter van structuur.

INGREDIËNTEN
Wat heb je nodig (4 personen):
- 1 courgette
- een handvol kerstomaatjes
- 2 el pijnboompitten (of andere geroosterde noten)
- 2 lente-uitjes
- peper en zout
Voor de dressing:
- 1 el appelcider azijn (geen rode azijn)
- 3 el goede olijfolie
- 1/2 tl mosterd
- 1/2 tl honing
- zout
- 2 takjes tijm
BEREIDING
Begin met de dressing. Kneus de tijm een beetje door er met de achterkant van een mes op te tikken, zodat deze smaak loslaat. Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg naar smaak zout toe. Ik maak meestal een dubbele of driedubbele hoeveelheid. De dressing kun je in een schoon potje of flesje goed in de koelkast bewaren.
Schaaf de courgette zo dun mogelijk. Dit gaat het best met een mandoline, maar je kunt bijvoorbeeld ook een kaasschaaf gebruiken.
Snijd de lente-ui schuin in dunne ringen.
De tomaatjes kun je halveren of heel laten.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en geuren. Schep dan op een bord en laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten met peper en zout naar smaak. Schep om met de dressing en laat zeker een kwartiertje marineren.
Bereidingstijd:
ca. 15 minuten + 15 minuten wachten
Pin deze foto van de Rauwe courgette salade met tomaat
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

One thought