Ramen ofwel noodlesoep

Noodlesoep

Noodlesoep, of ramen, ik heb altijd gedacht dat het te veel werk was om te maken met massa’s ingrediënten en ingewikkelde smaken. Maar het is net zo ingewikkeld als je het zelf wil maken. Daarom noem ik het maar mijn eigen versie van ramen, dat klopt in ieder geval. Deze vegetarische maaltijdsoep is een aanrader, wij hebben ervan gesmuld.

Wat deze soep wat bewerkelijker maakt is het feit dat je de groente allemaal apart kookt. Op die manier behouden ze hun eigen smaak en wordt het geen groentesoep. Heb je een stoomoven, dan ben je sneller klaar. In een stoomoven worden je groenten met stoom gegaard (open deur, ik weet het) waardoor de smaken van de producten niet met elkaar mengen. Ook kun je bijvoorbeeld groenten die kortere tijd nodig hebben, later nog even toevoegen. Tot hier mijn pleidooi voor de stoomoven 😉INGREDIËNTEN (voor 2-3 personen):

  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 prei
  • 1/4 spitskool (of groene kool)
  • 2 dikke bospenen
  • 250 g sperziebonen (vers)
  • 1/2 chilipeper
  • 2 eieren
  • 3 porties woknoedels
  • 1 zakje kruidenpasta voor misosoep
  • 250 ml paddestoelen of groenten bouillon (mag van een blokje)

BEREIDING

Maak de groenten schoon. Snijd de champignons in plakjes, de prei in dunne ringen. Snijd de sperziebonen schuin in dunne plakken, schaaf de wortel in linten en snijd of schaaf de kool fijn. Snijd de chilipeper (zonder zaadjes) in ringen en zet alles apart in kommetjes.
Verwarm de misopasta volgens de aanwijzing op de verpakking en laat hierin de champignons zachtjes gaar koken.
Kook alle groenten met een beetje zout apart van elkaar (zodat ze hun eigen smaak behouden) nét gaar, ze moeten niet meer rauw zijn maar mogen nog wel bite hebben. Heb je een stoomoven, dan kun je ze bij elkaar stomen. Begin dan met de sperziebonen 10 minuten te laten stomen voordat je de rest erbij voegt.

Breng water aan de kook voor de noedels en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de bouillon en giet de miso erbij. Vang daarbij de champignons op in een zeef en zet apart. Houd samen met de groenten warm.
Klop de eieren los met een beetje zout en bak er een omelet van. Als de bovenkant gestold is, rol dan de omelet voorzichtig op en laat even in de pan liggen (dan blijft hij warm).

Verwarm grote soepkommen met heet water.
Schep nu een flinke lepel noedels in elke soepkom. Verdeel hierover de groenten, houdt ze ook nu van elkaar gescheiden. Snijd het roerei in plakjes en verdeel over de kommen. Garneer met de chilipeper.
Schenk de hete bouillon in een kan en schenk de bouillon aan tafel in de soepkommen.

Bereidingstijd:
Voorbereiding: ca. 30 minuten
Bereiding: ca. 20 minuten

TIP: ook lekker in deze soep is een knappertje zoals wat fijn gehakte pinda’s, gebakken uitjes of sesamzaad. Heb je taugé of andere spruitgroenten in huis, dan is dat natuurlijk ook heerlijk erbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s