Er was nog een kleine portie witte bonen over van de maaltijd van gisteren. Omdat ik het zonde vind iets lekkers weg te gooien, besloot ik er een soepje van te maken. En, het moet gezegd, het smaakte heerlijk! Koken met restjes, je wordt er wel creatief van! Het resultaat is een witte bonensoep met kurkuma en paprikapoeder als extra smaakmakers.

Kook op dag 1 ongeveer 200 g witte bonen (klik hier voor het recept) en bewaar het kookvocht! Gebruik de helft van de bonen in een salade of bij een groentevulling voor wraps. Op dag 2 gebruik je het restant en het kookvocht voor deze soep.
INGREDIËNTEN (voor 2 personen):
- ca. 250 g gekookte witte bonen (ongeveer 100 g rauw)
- het kookvocht
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 wortel (niet te dik), fijn geraspt
- 1/4 tl kurkuma
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/2 tl oregano
- 1/2 bouillonblok (bijv. bospaddestoelen)
BEREIDING
Laat de tomaat en geraspte wortel in een scheutje olijfolie in ca. 5 minuten zachtjes gaar pruttelen. Voeg dan de kruiden en specerijen toe en laat enkele minuten mee pruttelen.
Daarna kunnen de witte bonen, het kookvocht en de bouillonblok erbij.
Even doorwarmen en klaar!
Bereidingstijd: ca. 15 minuten