Koken met restjes: witte bonensoep met kurkuma

Er was nog een kleine portie witte bonen over van de maaltijd van gisteren. Omdat ik het zonde vind iets lekkers weg te gooien, besloot ik er een soepje van te maken. En, het moet gezegd, het smaakte heerlijk! Koken met restjes, je wordt er wel creatief van! Het resultaat is een witte bonensoep met kurkuma en paprikapoeder als extra smaakmakers.

Witte bonensoep met kurkuma

Kook op dag 1 ongeveer 200 g  witte bonen (klik hier voor het recept) en bewaar het kookvocht! Gebruik de helft van de bonen in een salade of bij een groentevulling voor wraps. Op dag 2 gebruik je het restant en het kookvocht voor deze soep.


INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  • ca. 250 g gekookte witte bonen (ongeveer 100 g rauw)
  • het kookvocht
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 wortel (niet te dik), fijn geraspt
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 bouillonblok (bijv. bospaddestoelen)

BEREIDING

Laat de tomaat en geraspte wortel in een scheutje olijfolie in ca. 5 minuten zachtjes gaar pruttelen. Voeg dan de kruiden en specerijen toe en laat enkele minuten mee pruttelen.
Daarna kunnen de witte bonen, het kookvocht en de bouillonblok erbij.
Even doorwarmen en klaar!

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s