Hartige wafels met een vulling van spek of kaas

Hartige wafels

Soms heb je van die dagen dan móet je iets bakken. Als iets redelijk snel gemaakt kan worden, zijn het wel wafels. Behalve natuurlijk als je grote hoeveelheden gaat maken.
Nu heb ik al vaak wafels gebakken (met of zonder suiker), dus ik bedacht dat het tijd werd voor hartige wafels.

HartigeWafels_20160510_1

Niet zo moeilijk hoor! Uitgangspunt is een wafelbeslag zonder suiker. Als smaakmaker gebruikte ik ontbijtspek (kaas kan ook) en zongedroogde tomaten. En dat was me toch lekker!!

Maak gerust wat extra, want ze zijn ook afgekoeld heerlijk als tussendoortje.

HartigeWafels_20160510

Wat heb je nodig (voor ca. 10 stuks):

  • 80 ml melk
  • 80 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/8 tl (1,5 g) bakpoeder
  • 35 g gesmolten roomboter
  • 1 ei
  • 50 g ontbijtspek
  • 3-5 zongedroogde tomaten op olie

 

Hoe maak je het:

  1. Verwarm het wafelijzer.
    Klop melk en ei schuimend en voeg dan de gesmolten, afgekoelde boter toe. Meng het bakmeel met 1/8 tl bakpoeder en een snufje zout (niet te veel, want het spek is ook al zout). Klop het meel door het beslag tot alle klontjes verdwenen zijn.
    Snijd spek en tomaatjes in stukjes en meng dit door het beslag.
    HartigeWafels_20160510_2 (2)
  2. Bak de wafels volgens de aanwijzingen van je wafelijzer. Laat ze afkoelen op een rooster.
    Serveer eventueel met losgeklopte mascarpone of crème fraîche gemengd met verse tuinkruiden zoals bieslook.
    HartigeWafels_20160510

 

TIP: voor een vegetarische versie kies je een vulling (vegetarische) kaas, zongedroogde tomaten en gemengde verse tuinkruiden zoals tijm, bieslook en oregano.

Bereidingstijd: ca. 30 minute

5 gedachten over “Hartige wafels met een vulling van spek of kaas

    1. Tja als je op vakantie bent, schiet er wel eens iets doorheen. De opmerking dat de verhoudingen niet kloppen had ik inderdaad al eerder doorgekregen. Ik heb ze nu aangepast. Als ik thuis ben zal ik het recept zelf ook nog eens testen 😉

    1. Oeps, dat is niet zo mooi, ik ga het meteen aanpassen! Het zal 80 ml zijn, want ik werk eigenlijk nooit met deciliters. En zelfs 8 dl zou wel heel erg veel zijn.
      Dank je wel voor de tip, Adrie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s