Soms heb je van die dagen dan móet je iets bakken. Als iets redelijk snel gemaakt kan worden, zijn het wel wafels. Behalve natuurlijk als je grote hoeveelheden gaat maken.
Nu heb ik al vaak wafels gebakken (met of zonder suiker), dus ik bedacht dat het tijd werd voor hartige wafels.
Niet zo moeilijk hoor! Uitgangspunt is een wafelbeslag zonder suiker. Als smaakmaker gebruikte ik ontbijtspek (kaas kan ook) en zongedroogde tomaten. En dat was me toch lekker!!
Maak gerust wat extra, want ze zijn ook afgekoeld heerlijk als tussendoortje.
Wat heb je nodig (voor ca. 10 stuks):
- 80 ml melk
- 80 g zelfrijzend bakmeel
- 1/8 tl (1,5 g) bakpoeder
- 35 g gesmolten roomboter
- 1 ei
- 50 g ontbijtspek
- 3-5 zongedroogde tomaten op olie
Hoe maak je het:
- Verwarm het wafelijzer.
Klop melk en ei schuimend en voeg dan de gesmolten, afgekoelde boter toe. Meng het bakmeel met 1/8 tl bakpoeder en een snufje zout (niet te veel, want het spek is ook al zout). Klop het meel door het beslag tot alle klontjes verdwenen zijn.
Snijd spek en tomaatjes in stukjes en meng dit door het beslag.
- Bak de wafels volgens de aanwijzingen van je wafelijzer. Laat ze afkoelen op een rooster.
Serveer eventueel met losgeklopte mascarpone of crème fraîche gemengd met verse tuinkruiden zoals bieslook.
TIP: voor een vegetarische versie kies je een vulling (vegetarische) kaas, zongedroogde tomaten en gemengde verse tuinkruiden zoals tijm, bieslook en oregano.
Bereidingstijd: ca. 30 minute
Beste Anja,
De verhoudingen van melk en zelfrijzend bakmeel kloppen inderdaad niet. Misschien kun je het recept aanpassen!
LikeLike
Tja als je op vakantie bent, schiet er wel eens iets doorheen. De opmerking dat de verhoudingen niet kloppen had ik inderdaad al eerder doorgekregen. Ik heb ze nu aangepast. Als ik thuis ben zal ik het recept zelf ook nog eens testen 😉
LikeLike
80 dl melk????? Je bedoelt 8 dl denk ik?
LikeLike
Oeps, dat is niet zo mooi, ik ga het meteen aanpassen! Het zal 80 ml zijn, want ik werk eigenlijk nooit met deciliters. En zelfs 8 dl zou wel heel erg veel zijn.
Dank je wel voor de tip, Adrie.
LikeLike
Yummi
LikeGeliked door 1 persoon