Prei is een heerlijke veelzijdige groente. Je kunt er alle kanten mee uit. Een tijdje geleden wilde ik weer eens een prei-ovenschotel maken, maar dan een lekker makkelijke versie zonder deeg. Het resultaat zie je hier: een preischotel van prei kaas, walnoten en kaas. Super!

INGREDIËNTEN
Voor 2 personen
- 500 g prei
- 1 zachte kaas (bijv. Langres of milde gorgonzola)
- een handje walnoten
- een handje Parmezaanse kaas
- 1 el kookroom
- peper en zout
- nootmuskaat
- olijfolie (om de schaal mee in te vetten)
- 1 vuurvaste schaal
BEREIDING
Snijd de prei in stukken van ongeveer 10 cm, afhankelijk van de grootte van de ovenschaal. Was goed en stoof de prei in 5 tot 10 minuten tot hij beetgaar is in een stoommandje, stoomoven of in een laagje water met zout.
Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de zachte kaas in plakjes. Hak de noten grof.
Verwarm de grill op de hoogste stand.
Bouw de schotel op: vet de ovenschaal in en vul de bodem met de prei, bestrooi met een snufje nootmuskaat en peper en zout. Daarop de plakjes zachte kaas, de walnoten en tenslotte de Parmezaanse kaas.
Giet een scheutje (ongeveer 1 eetlepel) kookroom over de schotel.
Plaats ongeveer 5 minuten onder een gloeiendhete grill.
Bereidingstijd:
Voorbereiden: 20 minuten
Bereiden: 10 minuten
Welke kip moet ik plukken? Ik dacht dat het vegetarisch was….
LikeLike
Sorry, het is een fout in het recept, ik heb het meteen even aangepast. De eerste versie van het gerecht bevatte inderdaad kip, maar dat voegde niet veel toe. Vandaar dat ik het de keer daarna zonder geprobeerd heb en dat was veel beter.
Groetjes, Anja
LikeLike