Preischotel met noten en kaas

Prei is een heerlijke veelzijdige groente. Je kunt er alle kanten mee uit. Een tijdje geleden wilde ik weer eens een prei-ovenschotel maken, maar dan een lekker makkelijke versie zonder deeg. Het resultaat zie je hier: een preischotel van prei kaas, walnoten en kaas. Super!

preischotel met kaas en noten

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 g prei
  • 1 zachte kaas (bijv. Langres of milde gorgonzola)
  • een handje walnoten
  • een handje Parmezaanse kaas
  • 1 el kookroom
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • olijfolie (om de schaal mee in te vetten)
  • 1 vuurvaste schaal

Bereiding

Snijd de prei in stukken van ongeveer 10 cm, afhankelijk van de grootte van de ovenschaal. Was goed en stoof de prei in 5 tot 10 minuten tot hij beetgaar is in een stoommandje, stoomoven of in een laagje water met zout.

Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de zachte kaas in plakjes. Hak de noten grof.
Verwarm de grill op de hoogste stand.

Bouw de schotel op: vet de ovenschaal in en vul de bodem met de prei, bestrooi met een snufje nootmuskaat en peper en zout. Daarop de plakjes zachte kaas, de walnoten en tenslotte de Parmezaanse kaas.
Giet een scheutje (ongeveer 1 eetlepel) kookroom over de schotel.

Plaats ongeveer 5 minuten onder een gloeiendhete grill.

Bereidingstijd:
Voorbereiden: 20 minuten
Bereiden: 10 minuten

Auteur: Anja

Hallo, leuk dat je er bent! Om met al mijn bewaarde recepten eindelijk eens wat te gaan doen ben ik dit blog begonnen. Een van mijn favoriete bezigheden is bakken; van brood, gebak tot hartige baksels, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook probeer ik zo veel mogelijk met de seizoenen mee te koken en pakjes en zakjes te mijden. Mijn inspiratie haal ik uit bewaarde (familie)recepten maar ook uit kookboeken en van internet. Veel leesplezier! Anja

2 thoughts

    1. Sorry, het is een fout in het recept, ik heb het meteen even aangepast. De eerste versie van het gerecht bevatte inderdaad kip, maar dat voegde niet veel toe. Vandaar dat ik het de keer daarna zonder geprobeerd heb en dat was veel beter.
      Groetjes, Anja

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s