Kruidensuiker als smaakmaker bij fruit en dessert

Verse tuinkruiden combineren heel goed met fruit of in desserts. Geen recept eigenlijk om apart te plaatsen, maar om te beginnen wil ik het eerst eens maken, dan bijvoorbeeld de basilicumsuiker testen met verse aardbeien en daarna nog maar eens het recept voor cheesecake zonder oven maken. Voor mij is appeltaart geen appeltaart zonder citroensuiker. Maar wat denk je van tijmsuiker bij perziken, muntsuiker bij peer? Je kunt de kruidensuiker natuurlijk ook gebruiken om zelfgemaakt ijs op smaak te brengen…

Over vanillesuiker en hoe je dat gemakkelijk zelf maakt, schreef ik al eerder een blog (klik hier voor het bericht). Het leuke is dat je met een paar blaadjes van je favoriete kruid al een heerlijke kruidensuiker kunt maken.

Kruidensuiker

 

Wat heb je nodig:

  • 4 basilicumblaadjes of munt, de blaadjes van 2 takjes tijm, een beetje citroenrasp (varieer wat de hoeveelheden betreft naar eigen smaak)
  • 1 tot 1,5 eetlepel kristalsuiker (geen rietsuiker)
  • een vijzel

Basilicumsuiker.

Hoe maak je het:

Vijzel de blaadjes met 1/2 eetlepel suiker tot een fijne pasta, meng er dan de volgende 1/2 eetlepel suiker door. Zet een half uurtje weg en proef. Is het te sterk van smaak, voeg dan nog een beetje suiker toe.

Je zult merken dat de suiker na een tijdje weer hard en een beetje grofkorrelig wordt. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik denk dat het verstandig is de suiker in de koelkast te bewaren en niet bij kamertemperatuur. Hoewel suiker natuurlijk goed conserveert, maar in de koelkast goed blijft het zeker lang goed.

Basilicumsuiker.ijs.aardbeien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s