Deze maand doe ik weer eens mee met de foodblogswap, waarbij je je laat inspireren door een blog van iemand anders. Voor mij is dat deze maand de blog van Andrea (www.4purebyandrea.com). Een blog met veel verschillende recepten variërend van simpel naar iets meer tijdrovend, en altijd met prachtige foto’s. Ik krijg er altijd honger van!
Mijn keuze viel eigenlijk meteen al op het recept appeltaart uit een glas want appeltaart is hier in huis een grote favoriet.
Het uiteindelijke resultaat heeft niets meer met de oer-Hollandse appeltaart te maken, maar is een dessert met een Italiaanse twist geworden.
Ik wilde graag seizoensfruit gebruiken en heb daarom gekozen voor perziken die geweldig combineren met de amandelroom en amandelkoekjes. Voor de amandelroom voegde ik aan het mascarpone-slagroom-mengsel uit het oorspronkelijke recept amandel-crème toe. Heerlijk!
Bovendien gemakkelijk en extra snel klaar omdat ik cantuccini koekjes heb gebruikt.
Wat heb je nodig (voor 3-4 personen):
- 2 rijpe perziken (of ander vers fruit)
- 125 g mascarpone
- 125 ml slagroom
- 3 el amandel-crème (ik gebruikte deze)
- ca. 10 cantuccini koekjes
- evt. 1 el amandelschaafsel
- 4 (dessert) glaasjes
Hoe maak je het:
- Laat de mascarpone en de amandel-cremè een beetje op kamertemperatuur komen. Schep in een hoge kom, voeg de slagroom toe en klop de room op tot deze bijna stijf is. Schep de amandelroom in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Schil de perziken, verdeel in partjes en dan in blokjes. Bewaar afgedekt tot gebruik zodat het fruit niet uitdroogt.
Rooster eventueel een eetlepel amandelschaafsel in een koekenpan tot ze goudbruin zijn en zet apart. - Breek de koekjes in hapklare, dus niet te grote stukken, en verdeel over de 4 glaasjes.
Spuit van de room 5 toefjes over de koekjes, verdeel de perzik erover en eindig met een toefje room. Garneer met het amandelschaafsel.
Bereidingstijd:
Voorbereiden: 10 minuten
Bereiden: 5 minuten