Koolhydraatarme salade-wrap

Voor een lunch met een grote groep wil ik altijd graag een gezond gerechtje. Het liefst met zo min mogelijk koolhydraten en bovendien (gedeeltelijk) vooraf te bereiden. Uiteindelijk werd het deze saladewrap, gebaseerd op de klassieke ceasar salad met gerookte kip en geserveerd in een blad sla.

Voor een lunch met een grote groep wil ik altijd graag een gezond gerechtje. Het liefst met zo min mogelijk koolhydraten en bovendien (gedeeltelijk) vooraf te bereiden. Uiteindelijk werd het deze saladewrap, gebaseerd op de klassieke caesar salad met gerookte kip en geserveerd in een blad sla.
Alle ingrediënten -behalve de sla- kunnen vooraf gesneden worden. Heb je geen zin in een caesar dressing (ook dat kan want niet iedereen houdt van ansjovis), denk dan eens aan een frisse yoghurtdressing met tuinkruiden (klik op de link voor het recept).

Voor een lunch met een grote groep wil ik altijd graag een gezond gerechtje. Het liefst met zo min mogelijk koolhydraten en bovendien (gedeeltelijk) vooraf te bereiden. Uiteindelijk werd het deze saladewrap, gebaseerd op de klassieke ceasar salad met gerookte kip en geserveerd in een blad sla.

Variaties op de gerookte kip

Geen fan van gerookte kip? Dan kun je dat ook prima vervangen door stukjes “gewone” kipfilet, rosbief, garnalen of reepjes kaas voor een vleesloze versie. Ook tomaatjes, geraspte wortel, plakjes augurk en eventueel wat noten kunnen natuurlijk heel goed.

INGREDIËNTEN

Voor 10 stuks

 • 1  krop romaine sla (normale grootte)
 • 1 gerookte kipfilet
 • 1-2 nectarines
 • 1/4 komkommer
 • 1 rode puntpaprika
 • 2 lente-uitjes
 • peper en zout
 • keukentouw

Voor de dressing:

 • 100 ml mayonaise
 • 50 ml griekse yoghurt
 • 5 ansjovis filets
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
 • 1 el citroensap
 • 1 tl mosterd
 • 1 tl Worcestershire saus
 • peper en zout

BEREIDING

Begin met de dressing, dan kunnen de smaken goed op elkaar inwerken.
Hak of vijzel de ansjovis en de knoflook fijn. Meng met de mayonaise, yoghurt, kaas, Worcestershire saus en de mosterd. Voeg de helft van de citroensap toe en proef. Breng verder op smaak met peper, zout en citroensap naar wens.
Zet apart tot gebruik.

Snijd de kip en groenten julienne (dikke lucifers), van een halve wijsvinger lang en een 1/2 cm dik. Denk er aan dat je de wraps uit de hand eet. De vulling moet dus niet te grof zijn, dat werkt namelijk niet. Het kost wel iets meer aan bereidingstijd, maar dat is echt de moeite waard om ervoor te zorgen dat alles (behalve de nectarine) ongeveer hetzelfde gesneden is. Zet 5 schaaltjes klaar, zodat je alles apart weg kunt zetten.
Snijd de gerookte kip in plakjes en deze weer in reepjes.
Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in de lengte in plakjes en deze weer in reepjes. Snijd de reepjes kleiner.
Halveer de paprika, verwijder zaadlijsten, pitten en steelaanzet. Snijd in de lengte in smalle reepjes en halveer of snijd in drieën afhankelijk van de grootte van de paprika.
Halveer de nectarine, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes en halveer ze in de lengte.
Snijd de lente-uitjes schuin in dunne plakjes.
Zet de schaaltjes eventueel in de koelkast tot gebruik.

Was en droog de sla. Snijd de stronk er af en haal de bladeren los. Het hart is te klein, bewaar dit voor de volgende dag om in een salade te verwerken met de ingrediënten die over blijven.
De buitenste bladeren zullen een harde kern hebben. Die kun je er in een (omgekeerde V) uit snijden zodat het blad niet breekt.
Leg elk slablad als een kommetje op je werkblad en verdeel de kip, komkommer en de overige ingrediënten erover. Houd er rekening mee dat je het slablad nog moet oprollen.
Strooi er een beetje peper en zout over (niet te veel) en besprenkel over alles de dressing naar smaak.

Sla nu voorzichtig een zijkant van het slablad naar binnen en rol dan vanuit de steelaanzet (het stugge deel) de wrap op. Knoop er een stukje keukentouw om. Het is handig om hier de hulp van iemand in te roepen.
Let de wraps in een schaal en zet er de resterende dressing naast.

Serveer meteen!

Bereidingstijd:
Voorbereiden: ca. 30-45 minuten
Bereiden: 10 minuten

Pin deze foto van de Koolhydraatarme salade-wrap op Pinterest

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Voor een lunch met een grote groep wil ik altijd graag een gezond gerechtje. Het liefst met zo min mogelijk koolhydraten en bovendien (gedeeltelijk) vooraf te bereiden. Uiteindelijk werd het deze saladewrap, gebaseerd op de klassieke ceasar salad met gerookte kip en geserveerd in een blad sla.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s