Tijd voor een tip: kersen ontpitten met een eetstokje

Als ik moet kiezen vind ik kersen het lekkerst… Zo begon ik te tikken aan dit stukje. Alleen klopt het niet en begin ik opnieuw. Kersen kan ik hier het beste vervangen door zomerfruit, want ik vind al het fruit dat nu te koop is zó lekker dat ik juist níet kiezen kan…

Kersen vind ik wel héél erg lekker, misschien ook omdat het seizoen zo kort is. Of vanwege “childhood memories” want bij de buren stond een gigantische kersenboom in de tuin. Onze, in mijn ogen, stokoude buurvrouw was nog maar alleen en kon niet al die kersen alleen op en daar maakte mijn moeder dan weer dankbaar gebruik van.
Kersen.IMG_9364_3-4510 (klein)

Voor The Amazing Kitchen zijn we weer bezig met een erg leuk project en daar kwamen ook kersen bij kijken. Ontpitte kersen wel te verstaan! Nu zijn daar speciale apparaatjes (kersenontpitter, heel handig) voor, die ik dan weer niet heb. Maar, gelukkig zijn we niet voor één gat te vangen en deel ik een -ook handig- trucje met jullie!
P1040750.mini

Wat heb je nodig:

  • kersen
  • een fles
  • een eetstokje
  • en een beetje geduld 😉

 

Begin met het wassen van je kersen. Dat wil je niet doen als je ze ontpit hebt, want dan spoel je alle smaak weg.

Zoek een fles met een smalle hals, zodat je kersen niet in de fles vallen.
Leg een kers op de flesopening met het kuiltje van de steelaanzet naar boven.
Houd de kers vast, zet het eetstokje in het kuiltje en druk de pit door de kers. Ik gebruikte een eetstokje dat een beetje puntig is.

Soms zal een pitje een beetje tegenstribbelen, maar met wat geduld lukt het zeker!

Handig als je kersen in gebak, ijs, yoghurt, smoothie of wat dan ook wilt verwerken.

Oh, en… draag een schort!

 

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s