Gevulde courgette

Een ovenschotel met gevulde courgette maak ik niet heel erg vaak. Waarom niet, eigenlijk geen idee, maar meestal belandt de groente in blokjes in een pasta of couscous schotel. Ik besluit eens de andere kant op te gaan en garam massala (een Indiaas kruidenmengsel) te gebruiken en dat blijkt een goede keuze. Heerlijk van smaak!

 

P20160732mini

De courgette gaat rauw de oven in. Dat betekent dat hij niet zacht wordt, maar best nog wat beet heeft. Wat mij betreft is het niet nodig om hier nog rijst bij te koken, maar voor de liefhebbers in huis doe ik dat toch. Met een goed gevulde salade van baby romaine sla heb je hier een volledige maaltijd aan.

P20160731mini

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 300 g rundergehakt
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 grote of 2 kleine courgettes
  • 1 tl garam massala
  • 1 el peterselie
  • 1/2 blikje tomatenblokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 cherry tomaatjes, in plakjes
  • peper en zout

 

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte (of 160 graden hetelucht).
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt rul met ui en knoflook, de garam massala en peterselie tot het vlees iets begint te verkleuren. Het vlees hoeft niet gaar gebakken te worden, het gaart verder in de oven. Zet het vuur laag.
  3. Halveer de courgette en hol deze uit. Het vruchtvlees zonder pitjes fijn hakken en toevoegen aan het gehakt. Laat even meebakken.
    Proef op smaak en voeg eventueel peper en zout toe.
  4. Onder in de ovenschaal gaan de tomatenblokjes en de fijn gesneden tomaat.
    Vul de courgettehelften met het gehaktmengsel en leg in de ovenschaal. Snijd de cherry tomaatjes in plakjes en leg deze op het gehakt.
  5. Plaats de ovenschotel in de oven en bak gedurende 30-45 minuten, afhankelijk van de grootte van de courgette.
    De courgette blijft beetgaar. Heb je liever gare courgette, dan kun je ervoor kiezen de courgette even voor te garen.

Serveer met een groene salade en eventueel witte rijst.

Bereidingstijd:
Voorbereiden: ca. 20 minuten
Bereiden: 30-45 minuten

Variatitip: in plaats van courgette kun je natuurlijk ook goed kiezen voor andere groente zoals tomaat, aubergine of paprika. Erg lekker is het ook om vleestomaten te gebruiken. Het vruchtvlees dat je er dan uit haalt, voeg je toe aan de tomatensaus in de ovenschaal.

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s