Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel het schoonmaken van sla en dan spinazie in het bijzonder. Hoewel ik van mening ben dat je groenten nooit gewassen zou moeten kopen, maak ik voor spinazie graag een uitzondering.
Misschien tót vandaag dan!
In recepten lees je altijd: koop jonge bladspinazie of verwijder dikke steeltjes. Ik moet bekennen, de jonge blaadjes eten wij zelden, hooguit als extra toevoeging aan een salade van “jonge bladsla” – ja kant en klaar, sorry.
Steeltjes verwijderen, ook al zo’n vervelend karwei. Deed ik ook nooit! Tot ik deze week bij het aanschouwen van een berg spinazie de schaar pakte.
En knip-knip-knip, in een mum van tijd had ik alle steeltjes weggeknipt, de sla gesorteerd (lees rotte blaadjes er uit) en gewassen. Tjonge, waarom heb ik daar nooit eerder aan gedacht!
En om dit stukje positief te eindigen, geef ik meteen even mijn lievelingsrecepten:
Ravioli met een vulling van spinazie en ricotta. Het is even wat werk, maar zelfgemaakte ravioli is het lekkerste wat er is. Het sausje van salieboter maakt het helemaal af.
Spinaziesalade met honing-mosterd dressing. Eigenlijk heel gemakkelijk om te maken, maar bijzonder geslaagd op een zomers buffet.
Vegetarische spinazietaart. Spinazie en geitenkaas zijn voor elkaar gemaakt – vind ik. Aan deze hartige taart voegde ik nog champignons toe. Heerlijk…
Wat zien al die recepten er lekker uit!!! Ik krijg gelijk trek 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je! De ravioli staat bij mij met stip op één!
LikeLike