Pinda-chocoladebrokken (Foodblogswap)

Pinda-chocoladebrokken

Het is weer bijna het einde van de maand en ik heb nog niets gemaakt voor de foodblogswap. Gelukkig heb ik wel meteen al een lijstje gemaakt van recepten die ik graag zou willen maken van de website van Lianne van http://www.de-zoetekauw.nl.

Pinda-chocoladebrokken3a

Pinda-chocoladebrokken1a

Ik kies uiteindelijk voor de pindakaas-chocolade brokken, gewoon omdat ik benieuwd ben hoe dat smaakt. Probeer eens, zegt Lianne op haar blog, vind je ze niet lekker dan geef je ze toch aan de buurvrouw…
Ze doen me denken aan snickers of nuts, waar ik altijd al fan van ben omdat ik de combinatie pinda/chocola zo lekker vind. Nu koop ik ze nog zelden, soms wel de mini’s waar ik dan weer veel te veel achter elkaar van eet.

Na een nachtje in de koelkast – ik moet tenslotte ook een mooie foto maken – mogen we dan eindelijk proeven. Nou, niks aan de buurvrouw! Dit is zo ontzettend lekker, dat ik het liefst ergens in een hoekje zou gaan zitten om alles helemaal alleen op te eten.
Dit ga ik zeker nog eens maken, voor mezelf of om kado te geven.

Pinda-chocoladebrokken2a

Wat heb je nodig (voor ca. 18 stuks):

  • 200 g melk chocolade *
  • 80 g witte chocolade
  • 30 g pindakaas (zonder noten)
  • 115 g ongezouten pinda’s of pelpinda’s
  • 1/4 tl cacao
  • een schaaltje van ongeveer 12×12 cm

 

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een vierkant schaaltje met bakpapier. Pel de pinda’s en verdeel over de bodem van het schaaltje.
  2. Hak de chocolade in kleine stukjes. Smelt eerst de witte chocolade au bain marie. Breng in een pannetje een bodempje water aan de kook en hang er een vuurvast kommetje boven. Het kommetje mag het water niet raken, dan wordt het te heet en verbrandt de chocola. Doe de helft van de chocolade in het kommetje en laat af en toe roerend smelten. Draai het vuur uit. Haal het kommetje van de pan en voeg de rest van de witte chocola toe. Laat ook deze al roerend smelten. Meng dan de pinakaas er goed door tot deze helemaal gemengd is. Zet even apart, maar hang het kommetje weer boven de pan met heet water om te voorkomen dat de chocolade stolt.
  3. Hak ook de melk chocolade in stukjes en smelt au bain marie met het cacaopoeder zoals bij de witte chocolade.
  4. Giet een laagje pure chocolade over de pinda’s en meng, zodat alle pinda’s bedekt zijn met chocola. Schep dan om en om bergjes pure en witte chocolade op de eerste laag.
    Gebruik een satéprikker om er een mooi motiefje in te maken.
    Pinda-chocoladebrokken.a
  5. Laat ongeveer 2-4 uur goed afkoelen, een nachtje in de koelkast kan ook, en snijd dan met een scherp mes in blokjes.

 

Bereidingstijd: 30 minuten + ca. 2 uur wachttijd.

* Melkchocolade (mijn favoriet) kun je hier natuurlijk ook vervangen door puur. Je kunt de cacao dan ook weg laten.

TIP: Het smelten van chocolade kan eventueel ook in de magnetron, maar pas dan op dat het niet te hard gaat! Dus laag vermogen en telkens een korte tijd. Verbrande chocolade is niet lekker (ik spreek uit ervaring) en is je chocla eenmaal verbrandt, dan kun je er echt niets meer mee.

Advertenties

4 gedachten over “Pinda-chocoladebrokken (Foodblogswap)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s