Bestaat de perfecte keuken?

Een tijdje geleden meldde ik het al en inmiddels heb ik afscheid genomen van mijn keuken. Dat deed een beetje pijn, want ik genoot hier nog elke dag ook al had ik hem alweer heel wat jaartjes. Maar soms heeft een nadeel ook wel weer een voordeel. We gaan namelijk naar een splinternieuw huis en daar hoort dan ook een splinternieuwe keuken bij.

keuken1

[foto oude keuken]

keuken

[foto nieuwe ontwerp]

Een nieuwe keuken uitzoeken is helemaal geweldig! Het begint met rondneuzen op Pinterest, waar je je hart kunt ophalen. Van groot tot klein, modern of minimalistisch, zoveel verschillende mogelijkheden dat het je vanzelf wel begint te duizelen.
Na Pinterest volgt een rondgang langs de plaatselijke keukenzaken, waar ik -sorry- kwijlend door de winkel gelopen ben. Keuzes-keuzes-keuzes… ik realiseerde me al snel dat het heel moeilijk gaat worden.

En wat denk je? Bijna exact dezelfde keuken als ik had, terwijl dat helemaal NIET de bedoeling was… Goh, de perfecte keuken bestaat dus want anders zou ik echt niet hetzelfde kiezen. Dat levert dan ook weer een dilemma op, moet je koste wat kost een andere keuken of zul je uiteindelijk ook blij zijn met “hetzelfde”. Terwijl mijn sterrenbeeld steenbok is: zeker van haar zaak en zonder twijfel recht op je doel af. Nou ja, zoiets ongeveer, hou ik me altijd voor. Maar nu lijk ik wel een weegschaal, kies ik een kookeiland, of ga ik voor een strak design langs de wand. Wil ik wit of toch iets wat op hout lijkt, met of zonder grepen. Aaarrrgghhh…. Dit is niet gezond en slecht voor de nachtrust.

Voorlopig laten we het hierbij. Een kookeiland, 3 hoge kasten, koken op inductie (een Bora!) met ingebouwde afzuiging en een rvs werkblad… Ben benieuwd hoe de keuken er uiteindelijk uit gaat zien.

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s