Koken met de ingrediënten die je in huis hebt en dan ook nog af en toe iets nieuws verzinnen vormt nogal eens een uitdaging.
De ingrediënten van vandaag: gevulde pasta, champignons en rucola. Helaas had ik geen room in huis, maar nog wel een pakje tomatensaus dat van vakantie was over gebleven. Tja, dus toch een pakje? Ja, want op vakantie wil ik het mezelf nog wel eens makkelijk maken. En weggooien is geen optie, vandaar.

Het resultaat is een heerlijke maaltijd. De pasta, gevuld met walnoten valt nogal eens bitter uit als je een roomsaus erbij hebt. Maar met deze tomatensaus combineerde het prima.
INGREDIËNTEN
Voor 2 personen
- 1 verpakking (ca. 250 g) verse gevulde pasta, bijv. tortellini
- 250 g kastanjechampignons
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode ui
- 1 tl oregano
- 1 tl (gedroogde) tijmblaadjes
- 1 pakje tomatensaus (bijv. tomato fritto)
- balsamico crema
- ca. 100 g rucola
- Parmezaanse kaas naar smaak
- 1-2 el pijnboompitten
- peper en zout
- olijfolie
BEREIDING
Snijd en snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit ui en knoflook zachtjes zonder te bruinen.
Veeg de champignons schoon met een vochtig doekje en snijd ze in vieren.
Voeg toe aan het uimengsel, zet het vuur iets hoger en bak de champignons ca. 5 minuten.
Voeg dan de kruiden en de tomatensaus toe, schep alles goed om en verlaag de temperatuur. Laat de saus ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg als het geheel te droog wordt een scheutje water toe, zodat de saus niet aanbrandt.
Verwarm een kleine koekenpan met daarin de pijnboompitten. Rooster ze tot ze gaan geuren en een goudbruine kleur krijgen. Haal uit de pan en zet apart.
Breng ondertussen water aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af in een vergiet, maar bewaar een beetje kookwater om de tomatensaus evt. nog iets te verdunnen.
Proef de saus en voeg indien gewenst een beetje zout en peper toe. Om de smaak iets te verdiepen voeg ik meestal een scheutje ingekookte balsamicoazijn toe (ik gebruikte deze)
Verdeel de tomatensaus over twee borden, schep hierop de pasta.
Meng, als je dat lekker vindt, de rucola met een drupje olie en balsamico, verdeel over de pasta en bestrooi met de pijnboompitten. Geef er geschaafde Parmezaanse kaas bij.
TIP: ben je nog niet helemaal tevreden over de smaak van je saus, voeg dan eens voor de finishing touch een scheutje balsamico toe. Ik had nog een flesje crema balsamico met aardbeien staan (gebruik ik meestal voor fruit of kaas) en dat was in dit geval precies wat de saus nodig had. Is de saus te zoet dan kun je ook een kneepje citroen toevoegen of een beetje gewone balsamico azijn.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Pin de foto van dit recept voor gevulde pasta (tortellini) met champignonsauw
