De laatste dag voor kerst en ik heb nog geen idee wat te koken! Geen paniek, geen paniek, er is keuze genoeg. Dit jaar heb ik geen kooktijdschrift gekocht, inspiratie in de kookblaadjes van de plaatselijke supers vond ik ook niet.
Nu hoef ik maar voor één kerstdag iets te verzinnen, waarbij we met z’n tweetjes zijn. Gourmetten wordt het in ieder geval níet want dat is het leukst met een groter gezelschap. Ben je met twee dan haal je niet 2 stukjes biefstuk, 2 geitenkaasjes in spek, 1 aardappel in blokjes, 2 champignonnetjes en ga zo maar door. Dat is gewoon niet leuk. Maar ja wat dán?
Och, ik ga het gewoon op mijn eigen blog zoeken, dat ga ik doen! Na twee jaar schrijven moet ik daar toch wel iets van inspiratie uit kunnen halen. Hieronder mijn favorieten, met natuurlijk een link naar de bijbehorende recepten.
Ik wens jullie fijne, warme en vooruit, culinaire feestdagen toe.
Als amuse of voorafje is een klein hapje heerlijk. De croustades koop je kant-en-klaar, maar je kunt natuurlijk ook zelf bruscetta maken van dunne plakjes stokbrood. De rode-uien marmelade is enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Onder elke foto staat de link naar het recept.


Hoofdgerechten, hier laat ik me leiden door mijn voorraden, anders wordt het te moeilijk om een keuze te maken. Vegetarisch valt mijn keuze op de groentetaartjes, behalve deze eenpersoonstaartjes staan er nog veel vegetarische gerechten op mijn blog. Een van mijn favorieten is toch wel de linzenschotel met geroosterde groenten van deze maand.
Voor morgen twijfel ik nog uit de risotto met gorgonzola of de saffraanrisotto. Wil je vlees op tafel zetten maar niet te veel werk op de dag zelf, dan is een runderstoof heerlijk. Al het werk kun je de dag tevoren doen.




Bij een klassiek menu horen ook klassieke bijgerechten zoals rode kool, stoofpeertjes en aardappelen.



De afdeling desserts. Ter afsluiting van een kerstmaaltijd is een zwaar dessert niet mijn keuze. Heerlijk waren de blini’s – voor het gemak kun je ook poffertjes gebruiken. Het fruitsoepje is ook goed voor te bereiden, zo ook de peren met warme chocoladesaus.


