Tip: snel ontdooien van vlees

Keuken- en kooktips, trucs, gadgets en apparatuur staan nu verzameld onder Rubrieken op mijn blog. Daarmee wordt het iets overzichtelijker ๐Ÿ˜‰

rubriek-tips-klein

Waarom de tip van vandaag:
Het gaat bij ons vooral ’s ochtends (niet mijn favoriete moment van de dag) wel eens mis in de communicatie. Vraagt manlief: Wat eten we vanavond? Ik heb wel zijn in iets met rijst weer een keer. Dat is al zolang geleden.
Hmhmmmm… Zal ik kip uit de vriezer halen, probeert hij nog. Nee, doe maar niet, ik nog niet weet wat ik ga koken.

Juist. Dus. En dat vergeet ik dan. Nu ben ik toch wel benieuwd hoe dat in andere huishoudens gaat. Hoe doe jij dat? Plan je altijd je maaltijden vooruit?

Maar goed. Eind van de middag realiseer ik mee dat er nog niets ligt te ontdoen. Oh oh… Tijd voor een last-minute oplossing. En nu eens een die echt werkt!

Stop dat wat je wilt ontdooien -kip in dit geval- in een schoon afsluitbaar zakje. Liefst zo’n ziplock-zakje.
ontdooi-tip

Pak een ruime kom of pan, vul met koud (!) water en hang het zakje erin. Leg er eventueel iets op zodat de kip ook onder water ligt. Ververs het water na 15 of 20 minuten. Gooi het koude water niet weg, maar gebruik het voor iets nuttigs! Kook je aardappelen erin of je groenten. Of geef het aan je planten.
ontdooitip

Je zult zien dat de kip in 20-30 minuten ontdooid is, ook wel afhankelijk van de grootte natuurlijk. Geweldig toch!?
kip-klein

3 thoughts

 1. Hoi Anja, ik kwam je blog tegen op zoek naar recepten voor een stoomoven. Mijn broer heeft nl sinds kort zo’n ding en ik was op zoek naar een accessoire voor zo’n ding, maar ik begrijp uit je recept voor gado gado dat je er geen spullen voor nodig hebt. Klopt dat of is een bepaalde schaal wel handig?

  Ik plan trouwens mijn maaltijden, elke vrijdagavond maak ik een weekmenuutje en koop daar de boodschappen op in. Soms voor een hele week als ik op mijn werk een volle agenda heb en laat thuis ben en soms voor een dag of vier en ga ik aan het eind van de dag nog even boodschappen doen. Bevalt me eigenlijk heel goed.

  Gerechten zoals stoofpotten maak ik groot en vries de helft in, ook reuze handig voor na een drukke werkdag, want lekker (en gezond) eten moet gewoon elke dag.

  Groet, Annemarie

  Like

  1. Hoi Annemarie,
   Bij mijn stoomoven hoorde een dichte bak, een bak met gaatjes en een rooster. Dat is eigenlijk wel voldoende om alles in te kunnen bereiden. Je hebt er geen extra accessoires bij nodig. Wil je iets in een aparte schaal bereiden of een puddinkje maken, dan kun je eigenlijk alle ovenschalen van aardewerk of glas gebruiken. Ook handig voor opwarmen van maaltijden overigens!

   Wat goed dat je een weekmenu maakt! Misschien moet ik dat toch ook maar weer eens proberen. Ook goed voor de broodnodige variatie denk ik.
   En wat je zegt: ik maakte deze week weer eens rode kool en dan is 1 kilo kool erg veel voor 2 personen, dus invriezen is dan heel fijn.

   Groetjes, Anja

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s