Snelle pizza’s van kant-en-klaar deeg

Ook hier zijn er van die dagen dat ik geen zin heb om te koken. Vaak halen we dan op weg naar huis in de plaatselijke super een pizza uit het koelversvak. Geen diepvries, want die lust ik echt niet. Mijn favoriete pizza? Met kaas, spek of ansjovis en dan het liefst iets van rucola er nog bij.

Als ik nog voldoende “beleg” in huis heb, koop ik alleen het deeg en dan wordt het helemaal naar mijn eigen smaak. Oh vooruit, én die van manlief (met ansjovis en tonijn).
Voor de eerste pizza gebruikte ik labne (een soort hangop) kun je goed zelf maken (kijk hier voor het recept) en ook goed een tijdje bewaren in de koelkast. Om er balletjes van te kunnen draaien, laat je het extra lang uitlekken. Wil je het vervangen door andere kaas, dat kan natuurlijk. Kies dan bijv. jonge geitenkaas waar je balletjes van draait, gemarineerde mozzarella of blokjes fetakaas. Rol door verse kruiden voor een extra lekkere smaak.

Met kant-en-klaar pizzadeeg en goede ingrediënten als topping maak je een heerlijke pizza. Prima als snelle maaltijd, maar zeker zo lekker voor bij de borrel.

Recept: Snelle pizza’s van kant-en-klaar deeg

Hoofdgerecht
Voor 2 personen
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten

INGREDIËNTEN

De basis

  • 1 pak koelvers pizzadeeg (of zelfgemaakt)
  • ca. 200 ml tomatensaus (uit een pot of zelf gemaakt van 1 blik tomaten, 1/2 ui, 1 teentje knoflook)
  • 1 tl oregano
  • goede olijfolie
  • peper uit de molen

Het beleg:
Pizza 1:

Met kant-en-klaar pizzadeeg en goede ingrediënten als topping maak je een heerlijke pizza. Prima als snelle maaltijd, maar zeker zo lekker voor bij de borrel.
  • labne
  • rucola
  • cherrytomaatjes
  • kapperappeltjes of kappertjes

Pizza 2:

Met kant-en-klaar pizzadeeg en goede ingrediënten als topping maak je een heerlijke pizza. Prima als snelle maaltijd, maar zeker zo lekker voor bij de borrel.
  • mozzarella
  • rauwe ham
  • rucola
  • pecannoten
  • zwarte olijven

BEREIDING

Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen (zeker het deeg).
Verwarm de oven voor op 230oC (of 210oC hetelucht).

Maak eventueel de tomatensaus zelf: snipper een half uitje heel fijn en smoor dit met een teentje knoflook in een beetje olie. Voeg een blik tomatenblokjes toe. Laat op laag vuur pruttelen tot het waterige vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout en evt. een paar druppels maggi.

Kant-en-klaar deeg wordt vaak met bakpapier verpakt. Rol het deeg voorzichtig uit en leg het met het bakpapier op de bakplaat. Bestrijk met tomatensaus en bestrooi met ongeveer een theelepel oregano.
Beleg pizza 2 met plakjes mozzarella.

Let op: alle andere ingrediënten worden niet meegebakken. Ook de labne bak je niet mee, hij zou wegsmelten.

Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 10-12 minuten goudbruin en gaar.

Halveer intussen de cherrytomaatjes, laat kappertjes of kapperappeltjes en olijven uitlekken.
Haal de bakplaat uit de oven.
Beleg de pizza met de overige ingrediënten, giet er een sliert olijfolie over en wat versgemalen peper. Ook erg lekker is het om wat balsamico-siroop (makkelijk zelf te maken) erover te druppelen.

Pin deze foto van de snelle pizza

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Met kant-en-klaar pizzadeeg en goede ingrediënten als topping maak je een heerlijke pizza. Prima als snelle maaltijd, maar zeker zo lekker voor bij de borrel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s