Snelle pizza’s van kant-en-klaar deeg

Pizza-labne-rucola

Ook hier zijn er van die dagen dat ik geen zin heb om te koken. Vaak halen we dan op weg naar huis in de plaatselijke super een pizza uit het koelversvak. Geen diepvries, want die lust ik echt niet. Mijn favoriete pizza? Met kaas, spek of ansjovis en dan het liefst iets van rucola er nog bij.

pizzaklein

Als ik nog voldoende “beleg” in huis heb, koop ik alleen het deeg en dan wordt het helemaal naar mijn eigen smaak. Oh vooruit, én die van manlief (met ansjovis en tonijn).

pizza-mozzarella-klein1

Wat heb je nodig (voor 1 pizza):

De basis

  • 1 pak koelvers pizzadeeg
  • ca. 200 ml tomatensaus (uit een pot of zelf gemaakt van 1 blik tomaten, 1/2 ui, 1 teentje knoflook)
  • 1 tl oregano
  • goede olijfolie
  • peper uit de molen
  • evt. een beetje balsamico-siroop

Het beleg:
Pizza 1:

  • labne
  • rucola
  • cherrytomaatjes
  • kapperappeltjes of kappertjes

Pizza 2:

  • mozzarella
  • rauwe ham
  • rucola
  • walnoten
  • zwarte olijven

Hoe maak je het:

  1. Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen (zeker het deeg).
    Verwarm de oven voor op 230 graden Celcius onder- en bovenwarmte (hetelucht 210 graden).
  2. Maak eventueel de tomatensaus zelf: snipper een half uitje heel fijn en smoor dit met een teentje knoflook in een beetje olie. Voeg een blik tomatenblokjes toe. Laat op laag vuur pruttelen tot het waterige vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout en evt. een paar druppels maggi.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kant-en-klaar deeg wordt vaak met bakpapier verpakt, dan heb je geen extra vel nodig.
    Rol het deeg voorzichtig uit en leg het op de bakplaat. Bestrijk met tomatensaus en bestrooi met ongeveer een theelepel oregano.
    Beleg pizza 2 met plakjes mozzarella.Let op: alle andere ingrediënten worden niet meegebakken. Ook de labne bak je niet mee, hij zou wegsmelten.
  4. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 10-12 minuten goudbruin en gaar.
    Halveer de cherrytomaatjes, laat kappertjes of kapperappeltjes en olijven uitlekken.
    Haal de bakplaat uit de oven.
    Beleg de pizza met de overige ingrediënten, giet er een sliert olijfolie over en wat versgemalen peper. Ook erg lekker is het om wat balsamico-siroop erover te druppelen.

 

TIP: Labne (een soort hangop) kun je goed zelf maken (kijk hier voor het recept) en ook goed een tijdje bewaren in de koelkast. Wil je het vervangen door andere kaas, dat kan natuurlijk. Kies dan bijv. een verse (geiten)kaas waar je balletjes van draait. Rol ze door verse kruiden voor een extra lekkere smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s