Op zoek naar inspiratie voor Pasen

Elk jaar probeer ik met Pasen alle kinderen en kleinkinderen bij ons thuis aan tafel te krijgen voor een Paaslunch. Dat lukt niet altijd, want bij een tweede relatie  hebben alle kinderen (van twee kanten) behalve eigen ouders ook nog de schoonouders. Het vergt dus nogal wat planning en overleg. Soms lukt het niet met Pasen maar schuift het iets verder door en wordt een Paaslunch en “gewone” lunch zonder paaseitjes.

Planning

Dit jaar lukt het weer eens om met Pasen bij elkaar te komen, het beschilderen van de eieren staat al gepland. Want hoe klein ze ook waren, de kleinkinderen nog precies dat ze ooit gekleurde (echte) eieren in de tuin mochten zoeken. De oudste probeerde de zaak een beetje te coördineren, zo lief maar onbegonnen werk!
Zeker als je met een grotere groep bent, is het belangrijk om een aantal gerechten te kunnen voorbereiden. Daarom kies ik ook vaak een recept als een soep of koude salade, maar ook de tortillataart bijvoorbeeld kun je goed voorbereiden. Je maakt de vulling de dag ervoor en hij hoef alleen nog maar in de oven.
Zorg dat je de ochtend zelf alleen nog maar kleine dingetjes hoeft te doen. Een broodje afbakken, de tafel dekken en – niet te vergeten – de eitjes verstoppen!

Favorieten

Er zijn een aantal gerechten favoriet en in plaats van allerlei boeken en blogs erop na te lezen is het ook wel leuk om uit mijn eigen blog een keuze te maken. Behalve broodjes en croissants zullen het wel iets kleinere hapjes worden… Alhoewel de tortillataart, aspergetaart en voor dessert de brownietaart wel eerder met enthousiasme ontvangen werden 😉
De tekst onder de foto linkt naar de recepten.

Amuses

Van voor naar achter: broccolisoep, fetamousse met tomaatjes, tonijnsalade

Zoete blinis (6)
Zoete blini’s met vers fruit
Saladewrap
Saladewraps met vulling van kip, paprika, komkommer en perzik
Avocado en Tonijn Hapjes
Croustades met Avocado en Tonijn
Tortillataart8
Tortilla taart (vegetarisch of met gehakt)
Groene Aspergetaart
Groene aspergetaart
Brownietaart (14)
Brownie perentaart
Kaneelbroodjes
Kaneelbroodjes

 

Het wordt nog een hele klus om een keuze te maken!

 

2 thoughts

    1. Dank je! Gelukkig hoef ik het niet allemaal te maken, moet alleen nog kiezen (net zo moeilijk misschien, haha). En ik heb Simone al gestrikt voor een paastaart, dus dat komt allemaal goed. Jullie ook fijne dagen!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s