Op zoek naar inspiratie voor Pasen

Elk jaar probeer ik met Pasen alle kinderen en kleinkinderen bij ons thuis aan tafel te krijgen voor een Paaslunch. Dat lukt niet altijd, want bij een tweede relatie  hebben alle kinderen (van twee kanten) behalve eigen ouders ook nog de schoonouders. Het vergt dus nogal wat planning en overleg. Soms lukt het niet met Pasen maar schuift het iets verder door en wordt een Paaslunch een “gewone” lunch zonder paaseitjes.
Dit jaar lukt het weer eens om met Pasen bij elkaar te komen, het beschilderen van de eieren staat al gepland. Want hoe klein ze ook waren, de kleinkinderen nog precies dat ze ooit gekleurde (echte) eieren in de tuin mochten zoeken. De oudste probeerde de zaak een beetje te coördineren, zo lief maar onbegonnen werk!

Planning

Zeker als je met een grotere groep bent, is het belangrijk om een aantal gerechten te kunnen voorbereiden. Daarom kies ik ook vaak een recept als een soep of koude salade, maar ook de tortillataart bijvoorbeeld kun je goed voorbereiden. Je maakt de vulling de dag ervoor en hij hoeft alleen nog maar in de oven.

Begin met het maken van een lijstje:

  • Wat zet je op tafel en in welke volgorde of wordt het een buffet
  • Welke ingrediënten heb je nodig: wat is je vaste voorraad en wat moet je allemaal (wanneer) inslaan
  • Lees de bereiding door (als dat nodig is) en maak een planning met dag en tijd: wat kun je voorbereiden en is dit 1 of meer dagen van te voren te doen. Wat moet je op de dag zelf nog doen. Hoeveel tijd ben je met de bereiding kwijt.
  • Zorg dat je de ochtend zelf alleen nog maar kleine dingetjes hoeft te doen. Een broodje afbakken, de tafel dekken en – niet te vergeten – de eitjes verstoppen!
  • Ga naar het einde van de pagina en download de menuplanner

Favorieten

Er zijn een aantal gerechten favoriet en in plaats van allerlei boeken en blogs erop na te lezen is het ook wel leuk om uit mijn eigen blog een keuze te maken. Behalve broodjes en croissants zullen het wel iets kleinere hapjes worden… Alhoewel de tortillataart, aspergetaart en als dessert de brownietaart wel eerder met veel enthousiasme ontvangen werden 😉
Naast de foto’s staan de links naar de recepten.

Amuses - Anja's Foodblog 
Een doperwtensoepje van diepvries tuinerwten, fetamousse met tomaat en basilicum, (vega) tonijnsalade

Doperwtensoepje; Fetamousse met tomaatjes en basilicum; Tonijnsalade of kies een vega variant

Zoete blini's met vers fruit, slagroom en chocolade - Anja's Foodblog

Zoete blini’s met vers fruit, slagroom en chocolade. Om tijd te besparen kun je ook poffertjes gebruiken.

Saladewraps - Anja's Foodblog
Gevuld met gerookte kip, nectarines, komkommer en paprika

Saladewraps gevuld met gerookte kip, nectarines, komkommer en paprika

Croustades met Avocadomousse en Tonijnijnsalade.  - Anja's Foodblog
Deze hapjes worden extra feestelijk als je eetbare bloemetjes (bijv. van bieslook) gebruikt als versiering.

Croustades met Avocadomousse en Tonijnijnsalade. Extra feestelijk als je eetbare bloemetjes.

Tortilla taart (vegetarisch of met gehakt) - Anja's Foodblog

Tortilla taart (vegetarisch of met gehakt)

Brownie perentaart met een crunchy bodem  - Anja's Foodblog

Brownie perentaart met een crunchy bodem

Het wordt nog een hele klus om een keuze te maken!

2 thoughts

    1. Dank je! Gelukkig hoef ik het niet allemaal te maken, moet alleen nog kiezen (net zo moeilijk misschien, haha). En ik heb Simone al gestrikt voor een paastaart, dus dat komt allemaal goed. Jullie ook fijne dagen!

      Like

Laat een reactie achter op Anja Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s