Brood met gegrilde groenten en kruidenkaas

Brood met geroosterde groentenklein

Een tijdje geleden lunchte ik met een vriendin in het restaurant van hotel Parkzicht in Eindhoven. Het was jaren geleden dat ik er voor het laatst geweest was. Inmiddels ishet hotel van eigenaar gewisseld en behoort nu tot de keten van Hampshire hotels. Het hotel ligt aan een park in het centrum van de stad en heeft een groot terras. Helaas was het nogal koud en waren we genoodzaakt binnen te gaan zitten.

De menukaart is uitgebreid en biedt genoeg keuze.
We besloten voor de seizoenssoep te gaan, een gebonden pastinaaksoep met vanille en salie-olie en aansluitend brood met geroosterde groenten en humus. We waren -achteraf bekeken- heel slim om het brood samen te delen, want alleen al de portie soep was voldoende voor twee. Toen het brood geserveerd werd, heb ik nog even gevraagd of dit wel een halve portie was. Oei, porties voor grote eters! Maar het smaakte super en ik nam me meteen voor om dit thuis ook eens te doen voor een zondagse lunch.

Dit gerechtje zou het ook niet slecht doen met groenten van de BBQ!

Aangezien de man des huizes niet van humus houdt, gebruikte ik kruidenroomkaas en dat beviel heel goed. Vervang hem gerust door humus!

Brood met geroosterde groentenklein

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 wortel
  • 1 rode ui
  • een handje cherry tomaatjes
  • verse tijm, bieslook, peterselie
  • kruidenroomkaas (bijv. Heks’nkaas) of humus
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 Turks brood (of brood naar keuze)

Bereiding:

  1. Maak de groenten schoon en snijd in niet te dikke plakken. Verhit een grillpan (heb je die niet, gebruik dan een koekenpan met anti-aanbaklaag.
    Kwast de groenten in met een beetje olijfolie en gril ze tot ze mooie strepen hebben en wat zacht worden. Maak stapeltjes van de gegrilde groenten op een bordje, dan blijven ze een beetje warm.
    Snijd intussen ook de rode ui in dunne ringen en halveer de tomaatjes. Hak de kruiden fijn.
  2. Snijd het brood in vieren en dan elk part open. Rooster met de binnenkant ook even in de koekenpan.
  3. Besmeer een helft van het brood met de kruidenroomkaas of de humus en beleg met de groenten en kruiden.

Serveertip: leg alle groenten op een mooie grote schaal. Leg het brood op een tweede schaal. Laat ieder zijn of haar eigen brood beleggen.

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s