Romige pastasaus met champignons, mascarpone en truffelkaas

Pasta met truffelkaas

Deze romige pastasaus met champignons, mascarpone en truffelkaas zou ik met liefde de lekkerste saus voor bij pasta willen noemen. Probleem is echter dat ik dit vaker roep. Het lijstje met lekkerste sauzen groeit gestaag, maar deze hoort er zeker weten ook in thuis.
De saus ontstond bij toeval omdat ik mascarpone in huis had die volgens de verpakking over de datum was. Maar na openen bleek hij nog in perfecte staat. Niks mis mee dus!

Bij de dunne pasta die ik maakte (recept volgt op een later moment), hoort een roomsausje. En als Italianen dat zeggen dan luister je daarnaar, want wie is er nu de kenner?

Pasta met truffelkaasPasta met truffelkaas

 

 

Wat heb je nodig (voor 2  personen):

  • 1/2 ui
  • klontje roomboter
  • 250 g champignons
  • citroenrasp en een drupje citroen
  • 3-5 takjes verse tijm
  • 2 el mascarpone
  • 3 el geraspte boeren truffelkaas
  • peper en zout
  • ca. 175 g gedroogde pasta of 250 g verse

Pasta met truffelkaas

Hoe maak je het:

  1. Smelt de roomboter in een ruime sauspan waar straks ook de pasta nog bij kan. Snipper de ui en laat deze in ca. 5 minuten glazig en zacht worden.
    Maak de champignons schoon en halveer ze, grote exemplaren kunnen in vieren. Voeg toe aan de uien en laat zachtjes bakken. Heeft de tijm houtige takjes, gebruik dan alleen de blaadjes. Voeg toe aan de champignons. Boen de citroen goed schoon onder stromend water en rasp wat van de schil, voeg ook een kneepje
  2. Laat sudderen tot de champignons hun vocht beginnen te verliezen en beetgaar zijn.
    Draai het vuur laag, voeg dan de mascarpone toe en laat op laag vuur smelten.
    Rasp de kaas en voeg deze toe aan de saus, en laat ook deze zachtjes smelten.
    Proef op smaak en voeg eventueel nog peper en zout toe.
  3. Kook in de tussentijd de pasta beetgaar in gezouten water, schep er een kopje kookwater uit en giet de pasta af in een vergiet. Laat even uitlekken en voeg toe aan de saus. Schep goed om. Is de saus iets te dik, voeg dan een scheut kookwater toe. De pasta zal nog wel wat vocht opnemen.Serveer meteen en geef er apart nog geraspte of geschaafde truffelkaas bij.

Bereidingstijd:
Voorbereiden: ca. 10 minuten
Bereiden: ca. 15 minuten

5 gedachten over “Romige pastasaus met champignons, mascarpone en truffelkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s